Mentalno zdravlje je bitno.

Utječe na sva područja našeg života, a u kombinaciji sa situacijom u kojoj se trenutačno nalazimo njegova važnost postala je još izraženija.

Naši su se životi promijenili, a čak i najavljeno ublažavanje mjera neće značiti povratak u normalu kakvu inače poznajemo.

Ne čudi zato da mnogi među nama trebaju i psihološku pomoć kako bi se lakše nositi s novim načinom života.

Važnosti mentalnog zdravlja svjesna je i mlada crnogorska ilustratorica Andrijana Vešović, koja je široj javnosti poznatija pod imenom Zobijana Bones.

Kada joj se, kako je napisala na svom profilu na Facebooku, javila ekipa sjajnih žena iz oblasti psihologije s idejom da zajedno, volonterski, naprave zbirku vježbi za lakše preživljavanje izolacije, bez razmišljanja je prihvatila ponudu.

Svi smo u istom problemu, ali nam je svima na različite načine teško.

Ako znaš nekoga tko je tužan ili si ti tužan, nadam se da će pomoći i tebi i tvom nekom.

Reci svima, ako misliš da treba. Ostanite dobri, napisala je u objavi na Facebooku u sklopu koje je stavila i poveznicu na "Psihoteku", zbriku s praktičnim vježbama koje bi vam mogle pomoći da se lakše nosite s izazovima koje nameće izolacija.

Zbirka je podijeljena na poglavlja "Pronađi sebe", "Izađi na kraj sa strahom", "Pronađi ljude oko sebe" i "Pronađi svijet oko sebe".

Svako poglavlje sadrži nekoliko vježbi, a do njih možete doći preko objave koja se nalazi u nastavku: