Treće večeri najvećeg modnog događaja u regiji FASHION.HR-a pred prepunim gledalištem nastupilo je sedam dizajnera. Svoje nove kolekcije pokazali su: Martina Felja, Ana Bogdan, Hedra Design, Aman, Suzana Koprivnjak, Krie Design i Vesna Sposa

Treću večer Fashion.hr-a otvorila je revija Martine Felje koja je predstavila kolekciju za aktualnu sezonu jesen/zima 2015./16.

Dnevne varijante za poslovni izgled koje se baziraju na udobnim haljinama izmjenjivale su s večernjim koktel haljinama. Dizajnerica za ovu sezonu najavljuje crnu, bijelu te tirkiznu i zlatnu boju, a od materijala prevladavaju eko koža, jersey, pamučni baršun, dok su kaputi od vunene čioke.

Mlada splitska dizajnerica Ana Bogdan predstavila je kolekciju pod nazivom nomadic minimalism. Inspiraciju je pronašla u odijevanju nomada koje je slojevito, bogato teksturama i ukrasima sa razlicitim etno elementima. Nomadski osebujni stil ublažen je minimalističkim odjevnim komadima koji stvaraju jednu posve drugaciju modnu priču. Za izradu Bogdan je koristila pletivo, vunu te skaj u kombinaciji sa laganim i prozračnim viskoznim i poliesterskim tkaninama.

Ana Jagić koja stoji iza brenda Hedra Design predstavila je kolekciju Soundwave inspiriranu zvukom. Tu raznolikost u pojavi naoko jednostavnog elementa prenijela je na kolekciju, gdje se zvučni valovi očituju na razne načine - kao niskofrekventne trodimenzionalne forme, ili u dvodimenzionalnom, grafičkom obliku kao apstrakcija visokofrekventnih valova.

Novo ime na hrvatskoj modnoj sceni Aman te dizajnerica Martina Budek premijerno je nastupila na FASHION.HR-u. Uz neizostavne haljine, kolekcija za aktualnu sezonu bazira se na raznolikosti pojedinačnih komada koji se međusobno nadopunjuju i lako kombiniraju. Tu su hlače, suknje, bluze i topovi, te kaputi i jaknice u više različitih modela.

Cijela kolekcija je pažljivo promišljena na način da je odlikuje udobnost koja je imperativ svakodnevnog modernog odijevanja, a u izradi su korištena fina talijanska platna poput svile, brokata, pamuka i viskoznih tkanja posebno sofisticirane obrade.
 
Kolekcija naziva 'Deer season' ovogodišnje pobjednice natječaja Suzane Koprivnjak namijenjena je sezoni jesen/zima 2015. Inspiracija seže u guste slavonske hrastove šume i suživota divljači u njoj. Kao opozit odjevnim predmetima inspiriranih organičkim, kolekciju nose gornji odjevni predmeti u vidu kaputa, prsluka, vesti i pelerina, razigranijih krojeva, ali i dalje sa elementima minimalizma.

Modna dizajnerica Kristina Burja i dalje kroz svoj rad pokazuje veliko znanje u stvaranju konstrukcije odjevnih predmeta koji laskaju svakoj ženi. Dizajnerica naglašava da nije bitno samo fokusirati se na novitete već razvijati postojeće modele i usavršavati ih. Tako je cijela kolekcija nadogradnja onog što Krie design razvija već sezonama.

Od tkanina u kolekciji za sezonu jesen/zima dominiraju koža i baršun koji daju luksuzan karakter kolekciji, a dojam upotpunjuje i raskošan Oz nakit kao i unikatna, kukičana kruna od konca koju su izradile benediktinke iz samostana Sv. Marije, iz Zadra. Kristina Burja ne odustaje od prepoznatljivih Krie motiva koji na pravim mjestima naglašavaju cijelu ideju brenda, a to je rock glam stil za moćne žene.
 
Mistične boje jeseni motivirale su poznatu dizajnericu Vesna Sposu na dizajniranje romantične i izuzetno ženstvene kolekcije. Boje poput bordo i tamno plave dočaravaju živopisne boje koje se mogu vidjeti u jesenskim i zimskim danima, a osvježenje kolekciji daju boje poput roze i nude nijanse. Također, neizostavna je i zlatna boja koja se proteže kolekcijom kao nit vodilja. Razigranost u kolekciji ostvarena je romantičnim volanima na rubovima te elegantnim mašnicama na rukavima.

Danas je na rasporedu je revija modnog dvojca ELFS.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju