Veliku, raskošno uređenu kuću u Zagvozdu koja oduzima dah Andrea Cvitanović Vrzić i njezin suprug Nikola Vrzić napravili su za vlastiti gušt kao vikendicu, ali planiraju se u nju u potpunosti preseliti iz Splita gdje žive. Uz petero djece, posao odvjetnice i supruga koji je pomorac Andrea je većinu poslova na kući odrađivala sama, a rezultat je i više nego zapanjujuć.

Galerija Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić - 21 Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić - 19 Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić - 5 +25 Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić

Kada je sa suprugom kupila zemljište u Zagvozdu na kojem su izgradili kuću Andrea Cvitanović Vrzić imala je viziju kuće u stilu stare toskanske vile, a arhitekt Dražen Colnago projektirao im je urbanu kuću, odnosno vilu, koja se pokazala kao idealno rješenje. Andrea nije imala nikakvu vanjsku viziju kuće, koja je pomalo neobična i nije klasična kuća na kat, i ta njezina vizura jako im se svidjela.

Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić - 23 Fenomenalno izgleda i pod u prizemnom dijelu kuće, a riječ je o keramičkim pločicama koje nalikuju mramoru (Foto: Privatne fotografije)

Da bi razbili moderan štih same kuće, okoliš kuće, koliko su mogli, prilagodili su eksterijeru, odnosno prirodi i okruženju kuće, kamenu sivcu i šumi, pa su zidovi oko kuće napravljeni od kamena s njihove zemlje, jer spoj kamena i modernog, ističe Andrea, njoj je idealan.
Ideje za uređenje nigdje nije pronalazila, već je sve radila po osjećaju te ništa nije smišljana unaprijed, sve je išlo u hodu. Pri uređenju najveći joj je izazov bio da sve dobro posloži te da ima jako puno svijetla, što je i postigla jer je kuća praktički sva u prozorima.

Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić - 13 Arhitekt Dražen Colnago projektirao je urbanu kuću, odnosno vilu, koja se pokazala kao idealno rješenje (Foto: Privatne fotografije)

Uživam skupljati i kupovati stari namještaj pa uvijek nešto brusim i farbam, i donosim novo, čak smo i starinsko vreteno i mlin donijeli u kuću. Za dizajn interijera odgovorna sam isključivo ja, sve sam smišljala u hodu, bez ikakvog plana, kako bih otišla u trgovinu nešto kupiti od namještaja, tako su se ideje rađale, govori Andrea Cvitanović Vrzić koja sa suprugom Nikolom Vrzićem i njihovo petero djece živi u Splitu. Andrea radi kao odvjetnica u vlastitom uredu, a suprug je upravitelj stroja u jednoj nizozemskoj tvrtki.

Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić - 4 Božićni ugođaj u kući odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić (Foto: Privatne fotografije)

Andrea pored odvjetništva i majčinstva, ima i hobi uređivanja interijera te jako voli fotografiju. Njezin je suprug, pored toga što je pomorac, izdao knjigu poezije u humanitarne svrhe za djecu s inkluzijom i divno piše, ponosno će Andrea. Kuću u Zagvozdu izgradili su za svoj gušt kao vikendicu, ali čak se planiraju trajno preseliti u tu kuću, izgrađenu u svega godinu dana od kada su kupili zemljište, i to spontano.

Kuća je u tih godinu dana bila kompletno sređena i to je bio šok svima koliko brzo smo mi to završili, ali imali smo fantastične majstore i nismo imali probleme s odugovlačenjem. Osim uređenjem, suprug i ja bavili smo se i samom gradnjom kuće, ističe.

Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić - 19 Zlatno-siva komoda u dnevnom boravku kupljena je u salonu namještaja u Mostaru (Foto: Privatne fotografije)

Prostorije su uređivane na način da su Andrea i Nikola, većinom Andrea, bojali grede na pet metara visine, koliko je visina stropova. Andrea se inače panično boji visine i bojanje je bilo baš nezgodno jer je greda jako puno, u stvari cijeli gornji kat od 100 m2 su grede. Spavaće sobe opremili su s hotelskim krevetima koji su fenomenalno udobni i veliki, a boje sobe, odnosno greda smišljala je u hodu, kao i sve ostalo. Kako bi se osjećala u toj sobi, tako je tim bojama i ličila, nije htjela da su sobe iste.

Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić - 28 Svaka spavaća soba ima kupaonicu, TV i klima uređaj (Foto: Privatne fotografije)

Glavna spavaća soba ima 50 m2, i ona je baš wow, a svaka spavaća soba ima kupaonicu, TV i klima uređaj. Glavna spavaća soba ima terasu od 50 kvadrata na kojoj je uvečer među stablima, jer mi smo praktički u šumi, divota sjediti u tišini. Namještaj smo zajedno birali, međutim suprug je meni prepustio sve pod uvjetom da mu se ne miješam u konobu koja se još uvijek uređuje, jer za to nismo imali vremena, opisuje Andrea kojoj je najdraža prostorija u domu ogromni dnevni boravak koji zajedno s kuhinjom ima stotinu kvadrata. Iz njega se pruža pogled na bazen te šumu, a sa zapadne strane na šumu i vrt u kojem je Andrea posadila lavandu, bosiljak, metvicu,...

Fenomenalno izgleda i pod u prizemnom dijelu kuće, a riječ je o keramičkim pločicama koje nalikuju mramoru, kupljene u trgovini koja nudi fantastičan izbor keramike. Taj pod je zahtjevno održavati, ali je baš efektan i vrlo elegantan, dodaje odvjetnica.

Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić - 16 Obzirom da se terasa nalazi ispod kata i ima prirodni hlad, tu se ljeti jede i blaguje, druži, pije kavica (Foto: Privatne fotografije)

Prekrasna terasa ima nekih 70 kvadrata, od koje su ukrali nekih 20 kvadrata te su u tom dijelu u fazi dovršetka teretane i saune. Andrea terasu opisuje kao centralni dio doma, a obzirom da se nalazi ispod kata i ima prirodni hlad, tu se ljeti jede i blaguje, druži, pije kavica.

Na terasi suprug često našem društvu i prijateljima priprema peke i razne delicije jer vrsno kuha, i to iz svoje konobe koju je sam zazidao. Kuća je vječito puna, stalno se u njoj družimo, često i zapjevamo kada nas posjete kumovi, prijatelji i obitelj. Prijatelji često kažu da se kuća i duša te kuće na fotografijama ne mogu doživjeti, ona je jednostavno puna fantastične energije i duše. Inače sam Sarajka i ima tu poprilično te energije, otkriva Andrea Cvitanović Vrzić te priznaje kako je uređenje kuće bio vrlo iscrpljujući period, pogotovo za nju jer je suprug bio na brodu, te je sve sama rješavala s majstorima.

Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić - 2 Andrea Cvitanović Vrzić i njezin suprug Nikola Vrzić i Zagvozdu su izgradili svoju kuću iz snova (Foto: Privatne fotografije)

Bila sam i na lopati, i na gredi, i na skeli, i razvažala materijal uz dva malena blizanca od tri godine, tako da je bilo poprilično zahtjevno to sve skupa, ističe. Cjelokupan projekt koštao je skoro pola milijuna eura. Zlatno-siva komoda u dnevnom boravku je dizajnerski komad kupljen u salonu namještaja u Mostaru, po koju je Andrea išla čak na granicu. Jako stari pijanino otkupili su iz lučice u kojoj drže brod, dok su stare komode od egzotičnog drva neke kupljene polovne, a neke su bile poklon. Velika umjetnička slika žene na plaži poklon je umjetnika Petra Hranuellija. Pod na gornjem katu uređen je s keramikom koja imitira parket zbog lakšeg održavanja.

Televizoru u dnevnom boravku možda mjesto i nije bilo idealno tu gdje je, nego na zelenom zidu, ali zeleni zid je bio u mojoj glavi s velikom slikom dok se još kuća gradila. Kuhinjski otok je ideja da se osjeti povezanost domaćina dok priprema jela i gostiju. Dok se spremaju ručkovi i večere tu se obično i razgovara i popije čaša vina, opisuje Andrea Cvitanović Vrzić iz Splita.

Raskošno uređena kuća u Zagvozdu odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić - 8 Kuća odvjetnice Andree Cvitanović Vrzić u Zagvozdu puna je fantastične energije i duše (Foto: Privatne fotografije)

Kuhinja je fantazija: Kuća u predgrađu zbog koje je vrijedilo otići iz centra Rijeke Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 11 Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 4 Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 5 +11 Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 3

Kupaonica sada izgleda mrak: Kako je bračni par s troje djece uredio oronulu kuću Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 5 Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 6 Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 7 +4 Od oronula starinske kuće do doma iz snova - 8

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju