Ljubav prema uređenju interijera oduvijek je bila prisutna u životu Marine Matijašević, koja sa suprugom Martinom i njihovim psom Blackyjem živi u obiteljskoj kući u Đakovu. Marina je kućanica i majka dvoje odrasle djece, jedno dijete se osamostalilo, a drugo studira u Zagrebu.

Galerija Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu - 14 Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu - 15 Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu - 8 +19 Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu

Oni dani kad smo svi na broju najljepši su, ističe Marina Matijašević. Kada je obitelj na okupu tada i njezin prekrasno uređen dom posebno živne, a ovih travanjskih dana već je jako živo i u Marininom dvorištu, koje je već u veljači krenula uređivati i pripremati za proljeće.

Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu - 6 Marinino dvorište puno cvijeća i ljepote (Foto: Privatne fotografije)

Dvorište je na dvije razine, nepravilnog oblika i s kosinom. Iako dosta zahtjevan teren, Marinu to nije spriječilo da posadi sve moguće ukrasne grmove i trajnice i uredi svoj prelijepi zeleni raj.

Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu - 9 Ovih travanjskih dana već je jako živo u Marininom dvorištu (Foto: Privatne fotografije)

Održavanje okućnice oduzima mi dosta vremena, pored svakodnevnog zalijevanja za toplih dana, jednom tjedno kosim travu i sređujem gredice s cvijećem, a za to mi ponekad treba pet do šest radnih sati. Sadnjom niza zimskog zvjezdana na kosi dio terena i projektom terasastog vrta s lavandom dosta sam si olakšala održavanje.

Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu - 7 Iako dosta zahtjevan teren, Marinu to nije spriječilo da posadi sve moguće ukrasne grmove i trajnice (Foto: Privatne fotografije)

Engleski vrt, kako ga volim zvati, dio na gornjoj razini najdraži mi je dio dvorišta i sjesti tu na klupicu sa šalicom kave nešto je najljepše, opisuje Marina. S puno ljubavi, i dvorište i kuću održava potpuno sama jer joj je suprug stopostotni invalid, no uvijek se može osloniti na bliske ljude, obitelj i prijatelje.

Dvorište Marine Matijašević jedno je od najljepših u Đakovu - 10 Marina svoje dvorište uređuje s puno ljubavi (Foto: Privatne fotografije)

Mnoge svoje ideje i projekte realizirala sam uz njihovu pomoć i velika su mi podrška, mislim da im se sviđa to što radim, ističe ova Đakovčanka, koja osim bajkovitog dvorišta, ima i prelijepo uređenu kuću, punu dobrog stila, elegancije i profinjene estetike te kombinacije crne i bijele boje. U svom domu puno pažnje posvećuje dekoru i detaljima jer smatra da oni podižu ambijent i na suptilan način daju toplinu domu.

Prelijepi interijer kuće Marine Matijašević iz Đakova - 6 Prelijepi interijer kuće Marine Matijašević iz Đakova (Foto: Privatne fotografije)

Mislim da se čovjek rodi s ljubavlju prema uređenju interijera i eksterijera. Volim interijere koji imaju svoj osobni pečat, pomalo rustikalni stil poput francuskih seoskih kuća. Volim zemljane tonove, prirodne materijale, drvo i kamen. Teško mi je izdvojiti bilo koju prostoriju u kući kao najdražu, ali ako moram birati neka to bude dnevni boravak, govori Marina Matijašević iz Đakova.

Prelijepi interijer kuće Marine Matijašević iz Đakova - 1 'Volim interijere koji imaju svoj osobni pečat, pomalo rustikalni stil poput francuskih seoskih kuća' (Foto: Privatne fotografije)

12 balkonskih ljepotica koje vole (i ne vole) sunce Petunija Pelargonija Pustinjska ruža +11 Ivančica Očarava prolaznike: Prošećite bajnim dvorištem u zagrebačkoj Dubravi Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 11 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 15 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 7 +9 Dvorište Marice Jurakić iz zagrebačke Dubrave jedno je od najljepših - 6

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju