Zgodna žena jedan je od omiljenih filmova koje smo gledali više puta i uvijek mu se rado iznova vraćamo.

Moderna bajka o naizgled nespojivom paru – prostitutki i milijunašu, pokazuje da ljubav nema granica, a ono što doista vrijedi je čovjekov karakter.

Osim romantične ljubavne priče, u povijest su se upisale i modne kombinacije koje Julia Roberts nosi utjelovljujući Vivian Ward.

Odvažna moda 90-ih u filmu je pokazala svu svoju raskoš - mini suknje, predimenzionirane košulje, oversized blejzeri i sakoi, visoke čizme, goli trbuh, satenske haljine, kratke suknja-hlače, traperice, običan bijeli t-shirt, jastučići na ramenima, šeširi.

Od elegantnih i ženstvenih komada, do onih ležernih i pomalo buntovnih, devedesete su donijele eklektičnu paletu trendova u kojima je svatko mogao pronaći nešto za sebe, a Julia kao Vivian u Zgodnoj ženi sve to nosi jako dobro. Njezine kombinacije odražavaju evoluciju lika, a sve su nezaboravne i gotovo nam jednako drage.

Odjevne kombinacije koji se pamte

Od duge crvene haljine golih ramena uparene s dijamantnom ogrlicom i bijelim rukavicama zastane nam dah, smeđa midi haljina s bijelim točkicama osvaja svojom chic nenametljivošću, a terakota odijelo s kratkim suknja-hlačama pokazuje odvažnu pomaknutost tog modnog razdoblja.

Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena' Scena iz filma "Zgodna žena" (Foto: Profimedia)

Ipak, najupečatljivija i najhrabrija modna kombinacija iz filma svakako je haljina koja se sastojala od crop topa metalnim prstenom spojenog s tie-dye mini suknjom.

Odjevni komad za pamćenje originalno je bio crno-bijeli i koštao 20 dolara, a kostimografkinja Marylin Vance preradila ga je i pretvorila u kultnu i možda i najodvažniju filmsku haljinu. Uz visoke čizme i Julijinu bujnu raspuštenu kosu moćnije od toga doista ne može.

Neočekivan razlog nošenja jakne preko kultne haljine

Ipak, ono što vam je možda zasmetalo u cijeloj toj kombinaciji ili vam nije bilo jasno je jakna koju nosi zavezanu oko struka. Na prvu se možda čini kao utjecaj grungea koji je također bio dominantan 90-ih, ali pravi je razlog nošenja jakne nešto potpuno drugo, i vrlo neočekivano.
Naime, Julia je priznala da je jakna postala dio outfita jer joj se činilo da njezina stražnjica u toj haljini izgleda ogromno.

Koliko god to zvučalo nevjerojatno jer je Julia Roberts bila i ostala jedna od najljepših glumica ikada, podsjeća nas na to da svi imamo nesigurnosti, čak i žene kojima mnogi zavide na savršenom licu i tijelu.

Ako mislite da Julia Roberts nikada nije imala razloga pomisliti da bilo koji dio njezina tijela izgleda loše te se ne možete načuditi njezinom priznanju, prisjetite se svih mana koje same sebi pronalazite dok ste pred ogledalom i odjeće koju želite nositi, a ne usudite se jer mislite da ističe vaše nedostatke. A tada ponosno odjenite tu haljinu koja već dugo čeka na dnu ormara.

Prizor iz video spota za pjesmu 'It Must Have Been Love' grupe Roxette "It Must Have Been Love" najtužnija je pjesma o prekidu, a film "Zgodna žena" bez nje ne bi bio isti

Mnoge su nesigurnosti i mane samo u našim glavama, formirane (samo)nametnutim standardima ljepote koje mogu zadovoljiti jedino lutke.

Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena' Scena iz filma "Zgodna žena" (Foto: Profimedia)

Drama s haljinom: Što se na setu "Zgodne žene" događalo s crvenom toaletom Julije Roberts Kultna crvena haljina koju je Julia Roberts nosila u filmu 'Zgodna žena' - 3 Kultna crvena haljina koju je Julia Roberts nosila u filmu 'Zgodna žena' - 4 Kultna crvena haljina koju je Julia Roberts nosila u filmu 'Zgodna žena' - 6 +4 Kultna crvena haljina koju je Julia Roberts nosila u filmu 'Zgodna žena' - 7

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju