Za sve salate od jedne vrste povrća vrijedi pravilo: kuhano ili blanširano povrće narežemo dok je još toplo i pomiješamo ga s umakom za salatu koji odaberemo prema želji. Jedino onda kad upotrebljavamo majonezu, pravilo je da povrće prije toga moramo malo ohladiti. Za sve salate od krumpira uvijek upotrebljavajte najbolju vrstu krumpira.
Salata od krumpira s povrćem bit će izvrstan izbor za lagani ljetni ručak koji će vas fino zasititi, a priprema se na čaše zapremnine 120 mililitara. Naročito će se svidjeti ljubiteljima francuske salate jer je recept vrlo sličan.
Sastojci za salatu od krumpira s povrćem:
- 3 čaše kuhanog krumpira za salatu narezanog na kockice
- pola čaše zelenog graška
- pola čaše mrkve narezane na štapiće
- 1 šalica jabuka narezanih na kocke
- sol
- limunov sok
- papar
- 125 g majoneze
Postupak:
1. Mrkvu i grašak pirjajte u slanoj vodi, ali ne da budu previše mekani.
2. Odlijte vodu i još toplo pomiješajte s krumpirom, jabukama i majonezom.
3. Salatu začinite limunovim sokom, solju i paprom i ostavite da neko vrijeme odstoji.
Dobar tek!
Recept preuzet iz knjige "Nova velika kuharica" Rolanda Gööcka.