Kada pečemo palačinke, za onu prvu uvijek se nekako podrazumijeva da neće ispasti dobro. No to ne mora biti tako! Najveći majstor za palačinke otkrio nam je trik kako da vam baš svaka, pa i prva palačinka, uvijek ispadne savršeno

Iako postoji tek mjesec dana, palačinkarnica Le Mika već je došla na glas kao najbolja u Zagrebu, pa i šire. Ondje se mogu kušati najfinije slatke i slane palačinke s nadjevima nakon kojih ćete polizati prste. Vlasnik Le Mike, Francuz Mika Alix radi samo vrhunske palačinke, pa koga drugog pitati za savjet kod kućnog pečenja palačinki nego najvećeg majstora za palačinke?

Vlasnik zagrebačke palačinkarnice Le Mika otkrio nam je trik kako da vam baš svaka, pa i prva palačinka, uvijek ispadne savršeno

Kada pečemo palačinke kod kuće, obično nam ona prva palačinka ne ispadne dobro ili se čak raspadne, no chef Mika ima rješenje kako da se to više ne dešava. Štoviše, poslušate li njegov savjet, baš svaka palačinka uvijek će vam ispasti savršeno.

Želimo li dobiti palačinke koje se neće zalijepiti za tavu, najvažnije je smjesi dodati ulja, odnosno maslaca. Na 500 grama brašna možete dodati 10 grama maslaca te jednako toliko soli, zatim 100 grama šećera i četiri jaja. Za još ukusnije i slasnije palačinke stavite i vaniliju, otkriva Mika te dodaje da je kod pečenja najboljih palačinki važan i oblik tave.

Važno je koristiti posebnu tavu baš namijenjenu pečenju palačinki, s potpuno ravnim dnom.

No i naše bake imaju trik kako da i prva palačinka ispadne dobro. Ako poslušamo njih, onda ćemo prije pečenja prve palačinke u tavu staviti više ulja, pustiti ga da se jako dobro zagrije i tada krenuti peći prvu palačinku. Za ostale palačinke dovoljno je staviti vrlo malo ulja.

Za palačinke po receptu chefa Mike Alixa ulje u tavu uopće ne treba stavljati, pogotovo ako imate dobru "teflonku". Isprobajte i recept za palačinke mekane kao duša koji uvijek uspijeva.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju