Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Savjet najvećeg majstora: Kako da vam baš svaka palačinka uvijek ispadne savršeno?

28-09-2017 Piše K. B.
komentari

Kada pečemo palačinke, za onu prvu uvijek se nekako podrazumijeva da neće ispasti dobro. No to ne mora biti tako! Najveći majstor za palačinke otkrio nam je trik kako da vam baš svaka, pa i prva palačinka, uvijek ispadne savršeno

Iako postoji tek mjesec dana, palačinkarnica Le Mika već je došla na glas kao najbolja u Zagrebu, pa i šire. Ondje se mogu kušati najfinije slatke i slane palačinke s nadjevima nakon kojih ćete polizati prste. Vlasnik Le Mike, Francuz Mika Alix radi samo vrhunske palačinke, pa koga drugog pitati za savjet kod kućnog pečenja palačinki nego najvećeg majstora za palačinke?

Vlasnik zagrebačke palačinkarnice Le Mika otkrio nam je trik kako da vam baš svaka, pa i prva palačinka, uvijek ispadne savršeno Kada pečemo palačinke kod kuće, obično nam ona prva palačinka ne ispadne dobro ili se čak raspadne, no chef Mika ima rješenje kako da se to više ne dešava. Štoviše, poslušate li njegov savjet, baš svaka palačinka uvijek će vam ispasti savršeno.

Želimo li dobiti palačinke koje se neće zalijepiti za tavu, najvažnije je smjesi dodati ulja, odnosno maslaca. Na 500 grama brašna možete dodati 10 grama maslaca te jednako toliko soli, zatim 100 grama šećera i četiri jaja. Za još ukusnije i slasnije palačinke stavite i vaniliju, otkriva Mika te dodaje da je kod pečenja najboljih palačinki važan i oblik tave.

Važno je koristiti posebnu tavu baš namijenjenu pečenju palačinki, s potpuno ravnim dnom.

No i naše bake imaju trik kako da i prva palačinka ispadne dobro. Ako poslušamo njih, onda ćemo prije pečenja prve palačinke u tavu staviti više ulja, pustiti ga da se jako dobro zagrije i tada krenuti peći prvu palačinku. Za ostale palačinke dovoljno je staviti vrlo malo ulja.

U trendu Zagrebački street style u minici i efektnim čizmama - 5 Žena sa stilom Crnka iz Zagreba u potpuno crnoj kombinaciji koja je tip-top, no čizme su glavni adut Kolači u staklenci Suhi, sitni, prefini Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Za palačinke po receptu chefa Mike Alixa ulje u tavu uopće ne treba stavljati, pogotovo ako imate dobru "teflonku". 

Inspirirajte se različitim receptima za palačinke:

Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva Palačinke s malinom i čokoladom Tope se u ustima: Recept za tamne palačinke s malinama i bijelom čokoladom Palačinke s tikvicama Recept za palačinke s tikvicama koje ćete željeti i za doručak i ručak i večeru Palačinke s okusom čupavca (arhivska fotografija) Palačinke s okusom čupavaca: Desert koji će dostojno zamijeniti omiljen kolač Palačinke s kokosom i bijelom čokoladom Raj u ustima! Recept za prefine palačinke s kokosom i bijelom čokoladom Recept za palačinke s bademovim brašnom Recept za palačinke bez trunke brašna u kojima možete uživati do mile volje

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još