Primjerice, panna cotta je savršen desert za ovo doba godine, pogotovo ona s okusom kokosa.
Panna cotta s kokosom - sastojci
- 400 ml kokosova mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 80 g šećera u prahu
- 8 g želatine u prahu
- 2 jušne žlice vode
- prstohvat soli
Panna cotta s kokosom - priprema
- Pripremite čaše ili zdjelice u kojima ćete servirati panna cottu. U maloj posudici otpornoj na toplinu ubacite vodi i želatinu koju ćete potom pustiti da stoji otprilike 15 minuta kako bi upila vodu i nabubrila.
- U međuvremenu na laganoj vatri zagrijavajte kokosovo mlijeko, vrhnje, sol i šećer sve dok se šećer ne rastopi, ali vodite računa o tome da ne zakipi. Nabubrenu želatinu stavite u mikrovalnu na 10-20 sekundi da se otopi. Ako nemate mikrovalnu, zagrijte malo vode u zasebnoj posudi i ubacite posudicu sa želatinom u nju te miješajte dok se ne otopi.
- Želatinu zatim ulijevajte u mješavinu kokosova mlijeka i vrhnja, miješajući s pjenjačom bez prestanka sve dok ne primijetite da se sva želatina otopila. Ako i dalje vidite ostatke želatine, možete vratiti zdjelu na laganu vatru i miješati.
Dobar tek!
U nastavku pronađite još recepata za osvježavajuće deserte.