Ledeni brijeg je klasik koji uvijek prolazi. U originalu se pravi s bananama, a mi donosimo recept za verziju s malinama. Kombinacija kiselkastih malina i bijele čokolade savršena je poslastica za toplije dane, a priprema je vrlo jednostavna.

 

Ledeni brijeg s malinama – sastojci:

  • 300 g plazma keksa u komadima + 200 ml mlijeka za natapanje keksa

Za kremu:

  • 800 ml punomasnog mlijeka
  • 3 vrećice pudinga s okusom vanilije ili slatkog vrhnja
  • 150 g šećera
  • 2 paketa vanilin šećera
  • 120 g maslaca
  • 150 g bijele čokolade za kuhanje
  • 200 ml slatkog vrhnja za ukrašavanje

Dodatno:

  • 200 g malina

Ledeni brijeg s malinama – priprema:

  1. Pomiješati puding i šećer s decilitrom mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijati. Skuhati gusti puding uz neprestano miješanje. Gotovi puding prekriti prozirnom folijom i ohladiti.
  2. U ohlađeni puding umutiti maslac sobne temperature, a zatim dodati i otopljenu bijelu čokoladu.
  3. Formirati prvi sloj brijega tako da posložite četiri puta četiri keksa natopljena u mlijeku na dno posude. Paziti kako se keksi ne bi previše natopili jer će se onda raspasti. Premazati četvrtinom kreme i utisnuti polovicu malina.
  4. Sljedeći sloj brijega sastoji se od tri puta po četiri keksa. Ponovno ga premazati kremom pa utisnuti maline. Ponovite postupak – tako da u sljedećem sloju budu dva keksa, a u posljednjem sloju jedan keks.
  5. Kolač ukrasiti šlagom i voćem po izboru.
  6. Hladiti najmanje šest sati prije rezanja.

Recept za ledeni brijeg s malinama Recept za ledeni brijeg s malinama blogerice Milene (Foto: Instagram@my.mili.cake.milena)

Recept za ukusni ledeni brijeg s malinama s nama je podijelila food-blogerica Milena. Još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na instagramu, a ako tražite recept za obožavane klasike, kremaste kolače, torte ili savijače, inspirirajte se popisom s više od 100 različitih kolača na jednom mjestu.

  Torta s malinama blogerice Katarine Paoletić „Ovo se mora probati“: Fensi tortu s malinama jednostavno je napraviti, a okus je senzacija Kinder tart s malinama blogerice Bobane s profila recepti_bajms Recept za brzinski kolač s malinama i najdražom čokoladicom mogli biste zapisati - i ponoviti Tart s malinama i čokoladom blogerice Ivane Šteković Hrskavo, a tako kremasto: Recept za neodoljivi tart s malinama i čokoladom Brza torta s malinama blogerice Staše Najbrža torta s malinama: Recept za koji vam treba 15 minuta Tiramisu s malinama Recept za ljetni kolač u kojem puno duže uživamo nego što ga pripremamo Torta od kokosa s malinama Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti Čokoladne palačinke s malinom Tope se u ustima: Recept za tamne palačinke s malinama i bijelom čokoladom

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju