Čokoladne kocke Katarine Paoletić
Čokoladne kocke Katarine Paoletić (Foto: Instagram@nesto_slatko_by_katarina)
Zdravlje & prehrana

Recept za čokoladni, kremasti, ledeni i hrskavi kolač koji zove na još

07-07-2024 Piše L.Š.
komentari

Ljeti volimo jednostavne kolače koji se brzo spremaju, a u nastavku donosimo recept za jednu takvu poslasticu koja bi vas mogla oboriti s nogu.

Radi se o hrskavim, kremastim i ledenim čokoladnim kockama koje osvježavaju još bolje od sladoleda i savršene su za obilježiti Svjetski dan čokolade.

Ledene čokoladne kocke – sastojci:

Za kore:

  • 9 listova za kore i savijače
  • 9 žlica čokoladnog (ili nougat) namaza
  • Rastopljeni maslac
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Doris Dragović MODEL BEZ KONKURENCIJE Ni Doris Dragović nije odoljela najpopularnijem zimskom kaputu

Za kremu:

  • 1 litra mlijeka
  • 250 g šećera
  • 2 pudinga od čokolade
  • 8 žumanjaka i 8 bjelanjaka
  • 4 žlice gustina
  • 200 g tamne čokolade
  • 800 ml vrhnja za šlag

Ledene čokoladne kocke – priprema:

  1. Pripremite kore. Trebat će vam tri kore, a svaka se sastoji od tri gotova lista za pite i savijače. Jednu koru stavite na radnu plohu, premažite je s maslacem i čokoladnim namazom, preklopite drugom korom pa ponovite postupak. Dodajte i treću koru pa ponovno premažite maslacem i čokoladnim namazom.
  2. Pecite svaku koru posebno, oko 15 minuta na 200 stupnjeva.
  3. Pripremite kremu. 700 ml mlijeka, zajedno sa šećerom i tamnom čokoladom stavite na vatru i pričekajte da mlijeko zakuha. U preostalih 300 ml mlijeka stavite puding od čokolade, gustin i žumanjke.
  4. Smjesu dobro razmutite i dodajte u vrelo mlijeko s čokoladom. Kuhajte dok ne dobijete gustu kremu pa maknite s vatre.
  5. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa dodajte u vruću kremu.
  6. Kremu prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da se u potpunosti ohladi.
  7. Kada se krema ohladila u nju umiješajte prethodno izmiksano vrhnje za šlag.
  8. Na pleh stavite prvu koru i polovicu kreme. Na kremu stavite drugu koru i ostatak kreme.
  9. Kolač hladite najmanje dva sata.
  10. Izrežite ga na kocke pa na svaku kocku stavite iskidanu treću koru kako biste dobili listani izgled.
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Katarina Paoletić | Nešto slatko (@nesto_slatko_by_katarina)

Recept za kremastu poslasticu s nama je podijelila gastro-blogerica Katarina Paoletić iz Istre, a još ukusnih i laganih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.

Ako tražite još ideja za kolače, torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popis od 100 recepata na jednom mjestu.

Lagani kolač s višnjama i pudingom Lagani kolač s višnjama i pudingom koji sladi i osvježava Kolač od kokosa blogerice Petre Sabljić Brzi, laki i neodoljivi recept za ledene kocke od kokosa i bijele čokolade Kolač s grizom blogerice Helene Pudić Ma, bolji od sladoleda: Recept za ekspresni kolač s grizom i vanilijom Kolač s pudingom i bananama Želite nešto kremasto, slatko i super brzo? Recept za prefini kolač s bananom sve je što vam treba Kolač s višnjama blogerice Renate Kremasti, voćni i brzo gotov: Ovaj kolač radimo kad nemamo puno vremena, a želimo nešto fino Brownie s trešnjama i sirom (ilustrativna fotografija) Čokolada, trešnje i sir: Recept za fini kolač koji se tako lako priprema Recept za vanila-mak rozen kolač - 1 Recept za kolač s rozen korama kojem kombinacija vanilije i maka daje predivan okus

Dobar tek!

 

Pročitaj još
Pročitaj još