Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Stjepan Vukadin: Recept zvijezde MasterChefa za sočan ručak od povrća koje nađete u frižideru

07-12-2022 Piše K.B.
komentari

Velika završnica kulinarskog showa MasterChef Nove TV sve je bliže, a od kandidata se traže sve bolja, vrhunska jela. Uskoro ćemo saznati tko je novi najbolji hrvatski kuhar amater, a o tome će odlučiti tročlani žiri, koji čine Melkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović.

Splitski chef Stjepan Vukadin kaže kako su prvenstveno borba i neodustajanje vrlo bitni za uspjeh u MasterChefu, a na taj način i on je izučio zanat. Odmalena je s bakom i mamom provodio vrijeme u kuhinji, uvijek ga je zanimalo što rade i kako kuhaju.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Sjećam se kako sam s pokojnom bakom kuhao puru, odnosno palentu. Kada mi je dala kuharsku palicu, to jest kuhaču, u tom trenu nitko ponosniji od mene, kaže Stjepan, koji privatno najviše voli kuhati za prijatelje i obitelj, a najdraže mu je kada mu se u kuhinji pridruži sin Gabriel.

Obožava grill, tata upali vatru i zajedno pečemo meso ili ribu. Njegov osmijeh na licu nešto je neprocjenjivo, govori Stjepan Vukadin, koji je s čitateljicama portala zadovoljna.hr podijelio i svoj omiljeni recept za ručak koji se nabrzinu može pripremiti nakon radnog dana. Izbor zvijezde MasterChefa jest škartoc, koji smatra najjednostavnijim i vrlo ukusnim jelom.

Spravlja se od povrća koje nađete u frižideru, tikvica, mrkve, kapule, češnjaka, krumpira, uz dodatak maslina, peršina i malo domaće šalše te maslinova ulja. Na narezano povrće stavlja se riba ili meso, a dobije se brzo gotov i sočan obrok. Nema precizno određenih omjera namirnica jer povrće možete koristiti u količini po želji.

Slika nije dostupna Melkior Bašić: Recept zvijezde MasterChefa za ragu s palentom od kojeg rastu zazubice

Slika nije dostupna Damir Tomljanović: "Kći Leona voli se petljati u kuhinji, pogotovo kada supruga radi kolače"

Postupak:

  1. Narežite povrće na manje komade, pomiješajte sve sastojke te ih začinite sa solju i paprom. Stavite sve u papir za pečenje.
  2. Preko povrća stavite manju ribu u komadu ili očišćeni filet ribe (ako stavljate filet, kojem treba kraća termička obrada, koristite povrće kojem treba manja termička obrada, izbjegavajte tvrdo i korjenasto povrće).
  3. Sve skupa zavežite kuharskim konopom u "bombon". Stavite u pećnicu i pecite 25 do 30 minuta, dok povrće ne omekša.

Savjet plus: Škartoc se može i aromatizirati s grančicom ružmarina. Umjesto ribe može se staviti i meso koje ima masnoće po sebi, uz dužu termičku obradu.

Pročitaj još
Pročitaj još