Odlična ideja za ručak, musaka od pioriluka, mesa i krumpira
Odlična ideja za ručak, musaka od pioriluka, mesa i krumpira (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Što danas za ručak? Naš prijedlog je musaka od poriluka

15-01-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako tražite ideju za brzinski i zdravi ručak, na pravom ste mjestu jer donosimo recept za slasnu musaku od poriluka. Sve što vam treba je dobro mljeveno meso, malo poriluka, krumpira i nekoliko sastojaka za preljev, a rezultat je ručak koji će oduševiti sve doma.

U nastavku provjerite kako pripremiti musaku od poriluka i mesa.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Musaka od poriluka - sastojci:

  • 600 g mljevenog junećeg (ili miješanog) mesa
  • 1 srednji luk
  • 1 veliki poriluk
  • 2 veća krumpira
  • 50 g slanine
  • sol, papar, mljevena slatka i ljuta paprika

za preljev:

  • 1 jaje
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 100 g parmezana
  • sol, papar

dodatno:

  • 100 g ribane gaude

Musaka od poriluka - priprema:

  1. Na hladnu tavu stavite slaninu izrezanu na kockice. Na masnoći od slanine ispržite glavicu luku izrezanu na sitne kockice. Dodajte mljeveno meso i dobro ga prepržite pa začinite po želji.
  2. Poriluk izrežite na ploške i blanširajte, a krumpir ogulite i također narežite na ploške.
  3. U posudu koju ste prethodno bogato premazali maslacem posložite ploške krumpira. Na krumpir stavite meso, a na meso poriluk. Završite musaku s drugim slojem krumpira.
  4. Pripremite preljev. Pomiješajte jaje, vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje pa kad ste dobili homogenu smjesu, dodajte i malo parmezana.
  5. Na kraju, po želji, dodajte i naribani sir, ali ovaj korak možete preskočiti.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva s folijom 30 minuta i bez folije još 15 minuta.
  7. Poslužite toplo uz najdražu salatu.

Dobar tek!

Provjerite i naš najfiniji recept za klasičnu musaku: 

Slika nije dostupna Tajna je u pripremi: Recept za najfiniju musaku s krumpirom, mljevenim mesom i sirom

Provjerite i recept za laganu salatu koja će odlično pasati uz musaku. 

U nastavku možete pronaći još ideja za ručak iz pećnice. 

Slika nije dostupna Mediteranska kuhinja: Složenac od patlidžana kao idealan ljetni obrok Zapečeni mlinci Zapečeni mlinci s puretinom gotovi su u tren oka, a tope se u ustima Slika nije dostupna Recept za jeftini prilog od krumpira koji postaje glavno jelo nakon prvog zalogaja Zapečeni njoki Zapečeni njoki sa sirom: Najlakši recept za prefin ručak koji se "sam skuha"

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još