Odlična ideja za ručak, musaka od pioriluka, mesa i krumpira
Odlična ideja za ručak, musaka od pioriluka, mesa i krumpira (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Što danas za ručak? Naš prijedlog je musaka od poriluka

15-01-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako tražite ideju za brzinski i zdravi ručak, na pravom ste mjestu jer donosimo recept za slasnu musaku od poriluka. Sve što vam treba je dobro mljeveno meso, malo poriluka, krumpira i nekoliko sastojaka za preljev, a rezultat je ručak koji će oduševiti sve doma.

U nastavku provjerite kako pripremiti musaku od poriluka i mesa.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

Musaka od poriluka - sastojci:

  • 600 g mljevenog junećeg (ili miješanog) mesa
  • 1 srednji luk
  • 1 veliki poriluk
  • 2 veća krumpira
  • 50 g slanine
  • sol, papar, mljevena slatka i ljuta paprika

za preljev:

  • 1 jaje
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 100 g parmezana
  • sol, papar

dodatno:

  • 100 g ribane gaude

Musaka od poriluka - priprema:

  1. Na hladnu tavu stavite slaninu izrezanu na kockice. Na masnoći od slanine ispržite glavicu luku izrezanu na sitne kockice. Dodajte mljeveno meso i dobro ga prepržite pa začinite po želji.
  2. Poriluk izrežite na ploške i blanširajte, a krumpir ogulite i također narežite na ploške.
  3. U posudu koju ste prethodno bogato premazali maslacem posložite ploške krumpira. Na krumpir stavite meso, a na meso poriluk. Završite musaku s drugim slojem krumpira.
  4. Pripremite preljev. Pomiješajte jaje, vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje pa kad ste dobili homogenu smjesu, dodajte i malo parmezana.
  5. Na kraju, po želji, dodajte i naribani sir, ali ovaj korak možete preskočiti.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva s folijom 30 minuta i bez folije još 15 minuta.
  7. Poslužite toplo uz najdražu salatu.

Dobar tek!

Provjerite i naš najfiniji recept za klasičnu musaku: 

Slika nije dostupna Tajna je u pripremi: Recept za najfiniju musaku s krumpirom, mljevenim mesom i sirom

Provjerite i recept za laganu salatu koja će odlično pasati uz musaku. 

U nastavku možete pronaći još ideja za ručak iz pećnice. 

Slika nije dostupna Mediteranska kuhinja: Složenac od patlidžana kao idealan ljetni obrok Zapečeni mlinci Zapečeni mlinci s puretinom gotovi su u tren oka, a tope se u ustima Slika nije dostupna Recept za jeftini prilog od krumpira koji postaje glavno jelo nakon prvog zalogaja Zapečeni njoki Zapečeni njoki sa sirom: Najlakši recept za prefin ručak koji se "sam skuha"

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još