U nastavku provjerite kako pripremiti musaku od poriluka i mesa.
Musaka od poriluka - sastojci:
- 600 g mljevenog junećeg (ili miješanog) mesa
- 1 srednji luk
- 1 veliki poriluk
- 2 veća krumpira
- 50 g slanine
- sol, papar, mljevena slatka i ljuta paprika
za preljev:
- 1 jaje
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 200 ml kiselog vrhnja
- 100 g parmezana
- sol, papar
dodatno:
- 100 g ribane gaude
Musaka od poriluka - priprema:
- Na hladnu tavu stavite slaninu izrezanu na kockice. Na masnoći od slanine ispržite glavicu luku izrezanu na sitne kockice. Dodajte mljeveno meso i dobro ga prepržite pa začinite po želji.
- Poriluk izrežite na ploške i blanširajte, a krumpir ogulite i također narežite na ploške.
- U posudu koju ste prethodno bogato premazali maslacem posložite ploške krumpira. Na krumpir stavite meso, a na meso poriluk. Završite musaku s drugim slojem krumpira.
- Pripremite preljev. Pomiješajte jaje, vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje pa kad ste dobili homogenu smjesu, dodajte i malo parmezana.
- Na kraju, po želji, dodajte i naribani sir, ali ovaj korak možete preskočiti.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva s folijom 30 minuta i bez folije još 15 minuta.
- Poslužite toplo uz najdražu salatu.
Provjerite i naš najfiniji recept za klasičnu musaku:
Provjerite i recept za laganu salatu koja će odlično pasati uz musaku.
U nastavku možete pronaći još ideja za ručak iz pećnice.
Dobar tek!