Cheesecake kocke s bundevom
Cheesecake kocke s bundevom (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Kad bismo morali izdvojiti jedan kolač s okusom jeseni – to bi bio ovaj. Pročitajte recept

05-11-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako obožavate mirise i okuse jeseni, ovaj desert bit će prava poslastica za vaše nepce. Cheesecake kocke s bundevom spajaju sve ono najbolje iz sezone – aromatične začine, kremastu teksturu i savršeno hrskavu podlogu od keksa.

Recept je u nastavku.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste

Cheesecake kocke s bundevom - sastojci:

za podlogu:

  • 2 šalice ( 200 ml) keksa, sitno mljevenih
  • ¼ žličice krupne soli
  • 6 žlica otopljenog maslaca

za sloj od bundeve:

  • 1 šalica (200 ml) pirea od bundeve
  • ½ žličice cimeta
  • ⅛ žličice muškatnog oraščića
  • ⅛ žličice mljevenog đumbira
  • ⅛ žličice mljevenih klinčića

za kremu od sira:

  • 500 g krem sira sobne temperature
  • ¾ šalice šećera
  • 2 velika jaja, lagano umućena
  • ¼ šalice kiselog vrhnja sobne temperature
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Cheesecake kocke s bundevom

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C i obložite kvadratni kalup (20x20 cm) papirom za pečenje. U multipraktiku usitnite kekse u fine mrvice, dodajte sol i otopljeni maslac te kratko izmiksajte dok se sve ne poveže. Smjesu utisnite na dno kalupa, ravnomjerno rasporedite i lagano utisnite u kutove. Pecite 10 minuta, zatim ostavite da se ohladi.
  2. Smanjite temperaturu pećnice na 160°C. U zdjeli pomiješajte pire od bundeve i začine dok se sve ne sjedini i zamiriše na jesen.
  3. Izmiksajte krem sir dok ne postane gladak. Dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Zatim postupno dodajte umućena jaja, pa kiselo vrhnje i vaniliju.
  4. Trećinu cheesecake smjese dodajte u smjesu s bundevom i promiješajte. Na ohlađenu koru naizmjenično stavljajte žlice svijetle i narančaste smjese. Nožem lagano prođite kroz smjesu kako biste stvorili efekt mramora. Pecite 35–40 minuta. Kad ga izvadite treba biti još malo mekan u sredini.
  5. Ohladite kolač na sobnoj temperaturi sat vremena, zatim ga stavite u hladnjak na najmanje 4 sata.

Dobar tek!

Pročitajte i naš recept za klasični cheesecake od bundeve. 

Cheesecake kocke s bundevom Cheesecake kocke s bundevom (Foto: Shutterstock)

Ako tražite ideje za blagdanske kolače, jednostavne torte, kekse, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom recepata od 100 slastica na jednom mjestu.

Volite bundevu? Pročitajte još recepata s kraljicom jeseni:

Palačinke s bundevom Vjerujte nam da nema mekših palačinki od ovih s bundevom, donosimo i recept

Pečena bundeva Pečena bundeva zbog koje i omiljeni krumpir pada u drugi plan

Kolač od bundeve s kremom od sira Kakvo bogatstvo aroma: Recept za kolač od bundeve s kremom od sira i vanilije

Muffini s bundevom i fetom Recept za brzinske muffine s fetom i bundevom koji nestaju brže od bučnice

 

Pročitaj još
Pročitaj još