SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- 3 velike žlice brašna
SASTOJCI ZA KREMU:
- 600 g mascarponea
- 400 ml slatkog vrhnja
- sok od 4 mandarine
- 100 g šećera u prahu
DODATAK:
- 4 mandarine za punjenje
PRIPREMA:
1. Pripremite okrugli kalup s odvojivim obručem u kojem ćete kasnije hladiti cheesecake. U tom istom kalupu prvo ćete ispeći biskvit. Premažite ga s malo maslaca, zatim pospite s malo oštrog brašna i stavite na stranu. Upalite pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
2. Razlupajte jaja pa ih miksajte sa šećerom dok ne dobijete glatku svjetložutu smjesu. Potom u nju lagano žlicom, kuhačom ili silikonskom špatulom umiješajte brašno. Ulijte smjestu u kalup i stavite u pećnicu. Biskvit pecite između 15 i 20 minuta. Gotov je u trenutku kada na vrhu bude zlatnožute boje i kada se rubovi malo odvoje od kalupa.
3. Kada se biskvit ohladi, izvadite ga iz kalupa, potom operite kalup i osušite ga. Biskvit nožem prerežite po sredini na dvije kore.
4. Zatim pripremite mandarine. Četiri komada ogulite, razdvojite na kriške i ih prerežite napola. Od preostale četiri mandarine iscijedite sok.
5. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. U drugoj posudi mascarpone miksajte sa šećerom. Dodajte u smjesu sok od mandarina i još malo miksajte. Zatim lagano žlicom u smjesu dodajte šlag i pažljivo sjedinite. U kalup stavite donju koru pa je prelijte kremom od mascarponea. Pobacajte po kremi narezane mandarine i onda prekrijte gornjom korom.
6. Kalup prekrijte folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati. Najbolje bi bilo da cheesecake prenoći u hladnjaku jer će se onda najbolje stisnuti. Prije serviranja tankim nožem prethodno umočenim pređite po rubu kalupa kako biste odvojili tortu od njega. Pažljivo skinite obruč, tortu po želji ukrasite i poslužite.
Dobar tek!