Čokoladni kolač s jabukama
Čokoladni kolač s jabukama (Foto: Instagram@miris_dunja)
Zdravlje & prehrana

Ne može brže i jednostavnije: Recept za kremasti čokoladni kolač s jabukama

11-10-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako volite deserte koji mirišu na dom, ovaj čokoladni kolač s jabukama i rumom bit će pravo otkriće. Sočan, mirisan i bogat okusima, spaja najbolje od jeseni – jabuke, čokoladu i rum. Uz kremasti čokoladni preljev, ovaj kolač izgleda i okusom podsjeća na nešto što biste poslužili samo najdražima.

Recept je u nastavku:

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Čokoladni kolač s jabukama - sastojci:

biskvit:

  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 ml ulja
  • 250 g brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 30 g kakaa

sloj s jabukama:

  • 400 g jabuka (oguljenih i usitnjenih)
  • 100 ml vode
  • 150 g šećera
  • 3 žlice ruma
  • 200 g maslaca (sobne temperature)
  • 100 g čokolade (nasjeckane)

čokoladni preljev:

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 300 g čokolade

Čokoladni kolač s jabukama -priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje ili lagano namažite i pobrašnite. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Dodajte ulje i kratko izmiksajte.
  2. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa ih postupno dodajte u mokru smjesu. Miješajte dok ne dobijete glatku, ujednačenu masu. Ulijte smjesu u pripremljeni lim i pecite 20–30 minuta, ovisno o pećnici.
  3. Ohladite, pa prerežite biskvit vodoravno na dva dijela. Donji dio vratite u lim, a gornji ostavite sa strane.
  4. Jabuke usitnite i stavite ih kuhati u lonac s vodom i šećerom. Kuhajte nekoliko minuta, dok malo ne omekšaju. Maknite s vatre, dodajte rum, zatim maslac i čokoladu. Dodajte u tu smjesu gornji dio biskvita (natrgan na komade) i ponovno izmiksajte ili dobro promiješajte da se sve poveže.
  5. Dobivenu kremu rasporedite preko donjeg dijela biskvita u limu i poravnajte.
  6. U loncu lagano zagrijavajte vrhnje za šlag – ne smije zakuhati. Dodajte nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se ne otopi i smjesa ne postane glatka i sjajna. Ostavite da se malo prohladi, a zatim prelijte preko kolača. Ohladite kolač u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja.
  7. Pospite sjeckanim orasima po želji.

Dobar tek!

Recept za ovaj neodoljivi kolač s nama je podijelila gastro-blogerica Lala s profila miris.dunja, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu i u nastavku. 

Volite kolače s jabukama? Za vas smo pripremile bogati popis recepata za kolače s jabukama. 

Ako na ovom popisu niste pronašli ono što ste tražili, inspirirajte se našim popisom od 100 slatih recepata na jednom mjestu.

Čokoladni kolač blogerice Jelene Marić Recept za najsočniji čokoladni kolač bez jaja, baš je za preporuku

Čokoladni kolač Čokoladni kolač na čaše: Desert koji ćete "smućkati" za samo pet minuta

Tart s malinama i čokoladom blogerice Ivane Šteković Hrskavo, a tako kremasto: Recept za neodoljivi tart s malinama i čokoladom

Kolač s jabukama Tražite ideju za kolač? Naša preporuka je ovaj neodoljivo kremasti kolač s jabukama

 

Pročitaj još
Pročitaj još