Čokoladne kocke – sastojci:
- 200 g brašna
- dvije žličice sode bikarbone
- 4 žlice kakaaa
- 4 žlice mljevenih oraha ili lješnjaka
- 250 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 8 žlica šećera
- 4 pune žlice džema
za glazuru:
- 100 g maslaca
- 100 g čokolade
- 100 ml mlijeka
dodatno:
- 4 pune žlice džema
Čokoladne kocke – priprema:
- U posudu stavite sve mokre sastojke, odnosno jogurt, džem i ulje pa im dodajte šećer. Sve dobro izmiksajte.
- Dodajte brašno pomiješano sa sodom bikarbonom, kakao i lješnjake (ili orahe) pa sve dobro pomiješajte mikserom ili kuhačom.
- Smjesu izlijte u pleh koji ste prethodno premazali maslacem i pobrašnili, pa pecite oko pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Dok se kolač peče u zdjelici otopine maslac, šećer, mlijeko, kakao i čokoladu.
- Čim se kolač ispeče, izbockajte ga vilicom pa obilno premažite džemom.
- Na kraju preko kolača prelijte glazuru.
- Poslužite kada se stisne.
Čokoladni kolač blogerice Jelene Marić (Foto: Privatna arhiva)
Savjet: Možete koristiti koji god džem želite, a naša je preporuka koristiti džem od šljiva s rumom.
Čokoladni kolač blogerice Jelene Marić (Foto: Privatna arhiva)
Recept za ovaj kolač s nama je podijelila gastro-blogerica Jelena Marić. Brojni su pratitelji pohvalili ovaj kolač, a jedan od komentara jest kako su se jedva zaustavili da ne pojedu sve odmah. Još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instragmu te u nastavku.
Ako tražite još ideja za tradicionalne kolače, pite, savijače i torte, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!