Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Bez pečenja i trošenja struje: Recept za tortu od lješnjaka gotovu za 20 minuta

03. rujna 2022 Piše Zadovoljna.hr
Giotto torta
Giotto torta (Foto: Petra Sabljić)

Kombinacija lješnjaka i čokolade, malo koga može ostaviti ravnodušnim. Još kad joj dodamo piškote u čokoladnom mlijeku, mascarpone sir i Giotto kuglice, napravili smo jednostavnu tortu koja je savršena za sve prilike.

Recept za ovu ukusnu, kremastu i jeftinu tortu, s nama je podijelila food blogerica Petra Sabljić.

Petra kaže da ju je ova torta oduševila na prvu, a glavne karakteristike ovog brzinskog recepta su jednostavnost pripreme i oduševljenje koje izazove kod svakoga tko isproba tortu. Giotto torta gotova je za manje od 20 minuta.

Giotto torta – sastojci:

Za podlogu:

  • Pakiranje piškota
  • 200 ml čokoladnog mlijeka
  • Baza za kreme:
  • 500 g mascarpone sira
  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 3 žlice šećera u prahu

Za bijelu kremu bazi dodajte:

  • Paket Giotto kuglica

Za tamnu kremu bazi dodajte:

  • 2 žlice čokoladnog namaza

Dodatno:

  • 150 ml vrhnja za šlag za ukrašavanje

Giotto torta – priprema:

  1. Piškote umakati u čokoladno mlijeko jako kratko sa svake strane i staviti u kalup za torte.
  2. U jednoj zdjeli miksati mascarpone i šećer u prahu, a u drugoj zdjeli vrhnje za šlag do čvrste teksture. Šlag dodati u sir i sjediniti u bazu za kremu.
  3. Dobivenu smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dodati Giotto kuglice, a u drugi čokoladni namaz.
  4. Na piškote staviti bijelu kremu, dodati još jedan sloj piškota u čokoladnom mlijeku, na piškote staviti još malo Giotto kuglica, potom smeđu kremu i na kraju vrhnje za šlag.
  5. Ukrasiti po želji.

Recept za Giotto tortu Giotto torta (Foto: Petra Sabljić)

Ovaj ukusni recept, pronašli smo na Instagram profilu mama.kuharica, a inspiraciju za još jednostavnih i ukusnih slastica, pronađite u nastavku: 

Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom Bez pečenja: Recept za cheesecake s malinama i bijelom čokoladom gotov u 15 minuta

Torta bez pečenja Nataše Pralice Recept bez pečenja: Napravite osvježavajuću tortu s voćem i čokoladom

Cheesecake s borovnicama Cheesecake s borovnicama: Recept za tortu sa sirom, priprema se lako i brzo

Slika nije dostupna Recept za tortu od čarobne kombinacije kokosa, mrkve i naranče

Cheesecake sa sirupom od bazge Bez pečenja: Recept za cheesecake s dodatkom sirupa od bazge

Dobar tek!

 

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close