Lagana voćna torta odličan je izbor za ljetne vrućine. Tražimo nešto brzo za pripremiti bez kuhanja i pečenja, a slatkasto - kiselkasta kombinacija naročito paše po ljeti. Nataša Pralica podijelila je s nama recept za brzo gotovu osvježavajuću voćnu tortu u kojoj, umjesto marelica, možete koristiti voće po želji.
Za podlogu u zdjelu dodajte mljeveni keks, istopljeni margarin ili maslac i mlijeko. Sastojke sjedinite.
Smjesu istresite i rasporedite na tacnu s obručem promjera 24 cm. Zatim podlogu premažite s Nutellom. Stavite u hladnjak dok pripremate ostalo.
Za kremu operite i izrežite marelice na kockice.
U zdjelu dodajte krem sir, šećer u prahu i vrhnje za šlag, sjedinite mikserom da se malo učvrsti. Dodajte pripremljene marelice i sjedinite špatulom. Kremu rasporedite preko podloge.
Za glazuru u bijelu čokoladu (narezanu ili u kapljicama) dodajte vrhnje za šlag. Istopite u mikrovalnoj ili na pari te rasporedite po kremi.
Tortu stavite u frižider da se stegne.
Kako Nataša Pralica priprema osvježavajuću voćnu tortu pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u nastavku teksta, a druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.