Lagani, slatkasti biskvit te blago kiselkasta krema bogata mirisima citrusa savršena su proljetna kombinacija okusa, dok će kokos samo oplemeniti cjelokupan okus i izgled torte. Recept za ovaj ukusan desert pročitajte u nastavku:
Sastojci za biskvit:
- ½ kg očišćene i naribane mrkve
- 4 jaja
- 2 čaše (od jogurta) oštrog brašna
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 žličica cimeta
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 vrećice vanilin šećer
- 2 naranče (naribana korica i sok jedne naranče)
Sastojci za kremu:
- 400 g kremastog sira
- 1 čvrsti jogurt
- sok od jednog limuna
- 4 vrhom pune jušne žlice šećera u prahu
- 2 kremfixa
- kokos po želji
Priprema:
- Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite. U smjesu dodajte i ulje.
- Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i cimetom, a zatim ih dodajte u smjesu od jaja.
- U dobivenu smjesu dodajte naribanu koricu i sok jedne naranče te naribanu mrkvu.
- Sve sastojke dobro izmiješajte i izlite u kalup promjera 26 cm. Pecite kolač na 180 Celzijevih stupnjeva od 45 do 60 minuta.
- Nakon pečenja, kolač prvo dobro ohladite, a zatim biskvit prerežite na pola.
- Za izradu kreme dobro izmiješajte kremasti sir, čvrsti jogurt, limunov sok i sitno naribanu koricu limuna i šećer, a tijekom miksanja dodajte kremfix.
- Nakon što ste umutili sve sastojke, donji dio biskvita premažite kremom, no pazite da vam ostane dovoljno kreme i za gornji dio koji je također potrebno cijeli premazati.
- Na kraju, tortu posipajte kokosom te ukrasite po želji, primjerice, borovnicama, orasima i bučinim sjemenkama.
Dobar tek!