Ovaj kolač neodoljivo podsjeća na ledene kocke, a mnogi kažu – još je i bolji!
Pogledajte recept.
Griz kocke - sastojci:
- 125 g petit keksa
- 1 litra mlijeka
- 200 g griza
- 180 g šećera
- 130 g maslaca
- 50 g bijele čokolade
- šlag za ukras
- po želji mjeveni lješnjaci, bademi ili keksi za ukras
Griz kocke - priprema:
- Petit kekse umakati u malo mlijeka i slagati na pleh promjera 20 puta 30 centimetara obložen folijom ili pek papirom.
- Odvojiti malo mlijeka od litre i pomiješati s grizom i šećerom, a ostatak mlijeka staviti na vatru da zavrije.
- U uzavrelo mlijeko umiješati smjesu s grizom te lagano kuhati dok se ne zgusne kao puding.
- U vrelu kremu dodati bijelu čokoladu, promiješati, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
- Izmiksati maslac i postepeno mu dodavati ohlađenu kremu. Kremu istresti u kalup na petit keks.
- Po želji izmiksati jedan šlag ili 200 ml vrhnja za šlag i premazati kolač.
- Dodatno kolač možete posuti mljevenim lješnjacima, orasima, bademima ili mljevenim keksom.
- Dobro ohladiti, najbolje preko noći.
Recept za kremaste kocke od griza i bijele čokolade s nama je podijelila gastroblogerica Antonia Jagodić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Pročitajte i naš recept za božanstvene kocke od griza.
Ako tražite još ideja za kremaste kolače, jednostavne torte, pite ili pak savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!