Povodom uskrsnih slatkih priprema ponavljamo recept Jannette Razum s bloga Slatki svijet, koja nam donosi recept za izradu veselih uskrsnih lincera u obliku jaja.
Za izradu tradicionalnih prhkih keksića u novom ruhu potrebno je samo malo volje i truda, a rezultat će sigurno razveseliti sve ukućane.
Sastojci za lincere:
• 300 g glatkog brašna
• 100 g šećera u prahu
• 2 vanilin šećera
• 180 g hladnog maslaca
• 1 jaje
• naribana korica 1/2 većeg limuna
• 2 žlice limunova soka
• prstohvat soli
• marmelada od marelica
• šećer u prahu
Priprema lincera:
-
U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer u prahu, vanilin šećer, sol i na kockice narezan hladni maslac.
-
Maslac prstima utrljajte u brašno tako da dobijete mrvičastu smjesu.
-
U smjesu dodajte jaje i dvije žlice limunova soka pa umijesite glatko tijesto. Ako vam je tijesto suho i mrvi se, dodajte još malo limunova soka.
-
Tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.
-
Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte direktno na papiru za pečenje.
- Izrežite keksiće modlicom u obliku jaja, a svakom drugom napravite rupu.
-
Kekse pecite 5-7 minuta na 180 °C, ovisno o pećnici.
- Ohlađene kekse spajate marmeladom od marelica i posipajte šećerom u prahu.
Savjet plus:
Ako nemate modlicu u obliku jaja, uzmite standardnu, okruglu za kekse i lagano je rukama spljoštite da dobije jajasti oblik.
Manju rupu na keksima izrezujte malom okruglom modlicom, čepom od ulja, soka ili obrnutom stranom nastavka za dekoriranje torti.
Inspirirajte se ostalim uskrsnim receptima:
Dobar tek!