Uskrsni linceri
Uskrsni linceri (Foto: Slatki svijet)
Zdravlje & prehrana

Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu

08-04-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Linceri, lijepljeni prhki keksići s marmeladom, nezaobilazni su dio blagdanskog stola. Popularna blogerica pobrinula se da im podari novo uskrsno ruho.

Povodom uskrsnih slatkih priprema ponavljamo recept Jannette Razum s bloga Slatki svijet, koja nam donosi recept za izradu veselih uskrsnih lincera u obliku jaja.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Za izradu tradicionalnih prhkih keksića u novom ruhu potrebno je samo malo volje i truda, a rezultat će sigurno razveseliti sve ukućane.

Uskrsni linceri - sastojci:

  • 300 g glatkog brašna
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • 180 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • naribana korica 1/2 većeg limuna
  • 2 žlice limunova soka
  • prstohvat soli
  • marmelada od marelica
  • šećer u prahu

Uskrsni linceri - priprema:

  1. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer u prahu, vanilin šećer, sol i na kockice narezan hladni maslac.
  2. Maslac prstima utrljajte u brašno tako da dobijete mrvičastu smjesu.
  3. U smjesu dodajte jaje i dvije žlice limunova soka pa umijesite glatko tijesto. Ako vam je tijesto suho i mrvi se, dodajte još malo limunova soka.
  4. Tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na sat vremena.
  5. Rashlađeno tijesto tanko razvaljajte direktno na papiru za pečenje.
  6. Izrežite keksiće modlicom u obliku jaja, a svakom drugom napravite rupu.
  7. Kekse pecite 5-7 minuta na 180 °C, ovisno o pećnici.
  8. Ohlađene kekse spajajte marmeladom od marelica i posipajte šećerom u prahu.

Dobar tek!

Savjet plus:

  • Ako nemate modlicu u obliku jaja, uzmite standardnu, okruglu za kekse i lagano je rukama spljoštite da dobije jajasti oblik.
  • Manju rupu na keksima izrezujte malom okruglom modlicom, čepom od ulja, soka ili obrnutom stranom nastavka za dekoriranje torti.

Provjerite i naš recept za najbolju marmeladu od marelica. 

Ako tražite još ideja za kekse, kolače, torte, pite ili savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

Inspirirajte se ostalim uskrsnim receptima:

Čokoladna mileram torta Recept za čokoladnu mileram-tortu koja osvaja na prvi zalogaj Mileram torta s višnjama i bademima Jednom kad je probate, uvijek joj se vraćate: Kremasta i savršena mileramka s višnjama i bademima Lažni ledeni vjetar Lažni ledeni vjetar: Recept za roladu jednako finu kao obožavani kolač, ali puno jednostavniju Uskrsna pletenica blogerice Milene iz Banje Luke Uskrsna pletenica: Recept za mirisni klasik zbog kojeg vrijedi zasukati rukave Džin-tonik pinca Recept za džin-tonik pincu najbolji je uskrsni spoj do sada Brzi cheesecake u čaši Cheesecake s jagodama bez pečenja gotov za 10 minuta Torta od mrkve Topi se u ustima: Pogledajte recept za najsočniju tortu od mrkve

Dobar tek!
 

Pročitaj još
Pročitaj još