Lambada kolač
Lambada kolač (Foto: Natašine slastice/kolaci.biz)
Zdravlje & prehrana

Lambada: Recept za legendarni kolač s kojim ćete se rado zasladiti

15-12-2024 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Kada čujete riječ lambada vjerojatno vam prvo na pamet padnu pjesma i ples, međutim ljubitelji slatkog sigurno će se sjetiti i kolača koji će mnogima probuditi uspomene na djetinjstvo.

Da legendarni kolač ne bi otišao u zaborav, pobrinula se Nataša Pralica koja je recept za ovu slasticu objavila na svom blogu.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Sviđa mi se u receptu što se biskvit i fil s narančom ne moraju posebno hladiti, već se sve tako vruće složi, doda se i keks. tako zajedno ostavimo da se ohladi, napisala je Nataša o receptu koji donosimo u nastavku.

Lambada - sastojci

Biskvit

  • 5 jaja
  • 9 žlica šećera
  • 9 žlica brašna

Krema od naranče

  • 1 l soka od naranče
  • 10 žlica šećera
  • 3 pudinga od vanilije

Bijela krema

  • 500 ml mlijeka
  • 4 žlice brašna
  • 5 žlica šećera
  • 150 grama margarina ili maslaca

Glazura od čokolade

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 7 žlica ulja

Ostalo

  • petit keks za slaganje jednog reda

Lambada - priprema

  1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i pjenasto izradite.
  2. Dodajte brašno i izradite. U žumanjke dodajte pripremljene bjelanjke i pjenjačom lagano sjedinite. Protvan (Nataša je koristila dimenzija 21x36 cm) pouljite i pobrašnite. Ulijte i rasporedite pripremljenu smjesu.
  3. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20-25 minuta.
  4. Dok se biskvit peče odmah krenite pripremati kremu od naranče. Pudinge pomiješajte sa šećerom i malo soka, a ostatak stavite kuhati. Kada sok prokuha, dodajte pripremljene pudinge i nastavite kuhati dok se ne stegne.
  5. Kuhanu i još vruću filu rasporedite preko vrućeg biskvita. Preko vruće file posložite petit kekse. Ostavite da se ohladi.
  6. Za bijelu filu pomiješajte brašno sa šećerom i malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite miješati. Kada skinete s vatre prebacite filu u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
  7. Ohlađenu filu izradite mikserom. Dodajte margarin ili maslac sobne temperature i sjedinite. Preko keksa rasporedite bijelu filu.
  8. Čokoladu i ulje otopite na pari, malo ohladite i izlijte preko kolača. Stavite kolač u hladnjak da se stegne.

Dobar tek!

Isprobajte i ove fine kolače Nataše Pralice:

Kolač s vrhnjem i pudingom Jeli smo ga puno puta, a svaki put se iznenadimo: Imamo recept za poznati kolač koji svi vole Jogurtica s miješanim voćem Osvježavajuća torta gotova za čas: Recept za jogurticu s omiljenim voćem Čokoladni desert Nataše Pralice Brzo se priprema: Čokoladni cheesecake koji je taaaako dobar! Kolač od banana i čokolade Savršen spoj: Recept za neodoljivo ukusan kolač od banana i čokolade Torta bez pečenja Nataše Pralice Recept bez pečenja: Napravite osvježavajuću tortu s voćem i čokoladom

Ako tražite još ideja za klasične kolače, torte, kekse, pite i savijače, pročitajte naš popis od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice.

Pročitaj još
Pročitaj još