Kada čujete riječ lambada vjerojatno vam prvo na pamet padnu pjesma i ples, međutim ljubitelji slatkog sigurno će se sjetiti i kolača koji će mnogima probuditi uspomene na djetinjstvo.

Da legendarni kolač ne bi otišao u zaborav, pobrinula se Nataša Pralica koja je recept za ovu slaticu objavila na svom blogu.

Sviđa mi se u receptu što se biskvit i fil s narančom ne moraju posebno hladiti, već se sve tako vruće složi, doda se i keks. tako zajedno ostavimo da se ohladi, napisala je Nataša o receptu koji donosimo u nastavku.

Slika nije dostupna Za prste polizati! Recept za kinder bueno kolač bez pečenja

Slika nije dostupna Bolje nećete probati: Recept za najfinije ledene kocke koje će svi voljeti

KREMASTA LAMBADA - SASTOJCI:

BISKVIT:

  • 5 jaja
  • 9 žlica šećera
  • 9 žlica brašna


FIL OD NARANČE:

  • 1 l soka od naranče (Nataša je koristila negazirani sok iz tetrapaka, a možete koristiti i sok na razređivanje)
  • 10 žlica šećera
  • 3 pudinga od vanilije


BIJELI FIL:

  • 500 ml mlijeka
  • 4 žlice brašna
  • 5 žlica šećera
  • 150 grama margarina

Kolač od banana koji se ne peče Brzo gotov: Kremasti kolač s bananama za koji ne trebate paliti pećnicu

Najukusnija štrudla s višnjama i grizom Kako stati na jednom komadu? Recept za najukusniju štrudlu s višnjama i grizom

OSTALO:

  • petit keks za slaganje jednog reda


GLAZURA OD ČOKOLADE:

  • 200 grama čokolade za kuhanje
  • 7 žlica ulja

KREMASTA LAMBADA - PRIPREMA KORAK PO KORAK

  1. Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
  2. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
  3. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i pjenasto izradite.
  4. Dodajte brašno i izradite.
  5. U žumanjke dodajte pripremljene bjelanjke i pjenjačom lagano sjedinite.
  6. Protvan (Nataa je koristila dimenzija 21x36 cm) pouljite i pobrašnite.
  7. Ulijte i rasporedite pripremljenu smjesu.
  8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20-25 minuta.
  9. Dok se biskvit peče odmah krenite pripremati filu od naranče.
  10. Pudinge pomiješajte sa šećerom i malo soka, a ostatak stavite kuhati.
  11. Kada sok prokuha, dodajte pripremljene pudinge i nastavite kuhati dok se ne stegne.
  12. Kuhanu i još vruću filu rasporedite preko vrućeg biskvita.
  13. Preko vruće file posložite petit kekse.
  14. Ostavite da se ohladi.
  15. Za bijelu filu pomiješajte brašno sa šećerom i malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.
  16. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite miješati.
  17. Kada skinete s vatre prebacite filu u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
  18. Ohlađenu filu izradite mikserom.
  19. Dodajte margarin sobne temperature i sjedinite.
  20. Preko keksa rasporedite bijelu filu.
  21. Čokoladu i ulje otopite na pari, malo prohladite i izlijte preko fila.
  22. Stavite kolač u hladnjak da se stegne.

Slika nije dostupna I slane i slatke: Recept za najmekše kiflice koje uvijek uspiju

Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju