Rijetko što nas ostavi bez teksta kao ove dvije riječi: čokoladni cheesecake. Ako još ne moramo niti upaliti pećnicu da bismo pripremili i uživali u ovoj slastici, oduševljenje još je veće.

Recept za baš takvu tortu podijelila je Nataša Pralica na svojem blogu Natašine slastice. Ona ističe da je riječ o vrlo ukusnom i kremastom desertu.

Ukoliko razmišljate što bi slatko pripremili, a volite slastice sa sirom, onda vam svakako preporučujem ovaj čokoladni chessecake, kaže hrvatska blogerica. Velika prednost mu je što se ne peče, jednostavno pratite slijed pripreme i torta će brzo biti gotova.

Sastojci za podlogu torte:

  • 150 grama mljevenog keksa
  • 100 ml mlijeka
  • 100 grama otopljenog margarina ili maslaca
  • 100 grama šećera
  • 100 grama otopljene čokolade za kuhanje

Sastojci za kremu:

  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 300 grama krem sira
  • 200 grama otopljene mliječne čokolade
  • 130 grama šećera u prahu

Sastojci za preljev:

  • 150 grama čokolade za kuhanje
  • 150 ml vrhnja za šlag

Čokoladni cheesecake - priprema: 

  1. Pomiješajte sastojke za podlogu torte (kekse, mlijeko, otopljeni margarin i čokoladu te šećer) dok ne dobijete ljepljivu, ali kompaktnu smjesu.
  2. Podlogu pravilno utisnite u kalup za torte promjera 26 centimetara i stavite u hladnjak da se stisne.
  3. Izradite vrhnje za šlag za kremu, ali ga nemojte previše „istući“. Čim šlag postane čvrst (i ne klizi iz posude koju ste nakratko okrenuli), prestanite s miješanjem.
  4. U zasebnoj posudi pomiješajte krem sir i šećer u prahu. Sirnoj kremi dodajte otopljenu čokoladu, a potom pjenjačom postupno umješajte šlag.
  5. Kremu rasporedite preko podloge torte i ponovo stavite u hladnjak.
  6. Napravite preljev za tortu na sljedeći način: u loncu ugrijete vrhnje za šlag na srednjoj tempraturi. Kada smjesa zavrije prelijte je preko nasjeckane čokolade za kuhanje. Miješajte dok se čokolada ne otopi do kraja.
  7. Pustite da se preljev malkice ohladi prije nego što ćete ga preliti preko torte.
  8. Čokoladni cheesecake stavite u hladnjak da se stisne na nekoliko sati, a najbolje bi bilo preko noći.

Kako Nataša Pralica priprema kolač čokoladni cheesecake, pogledajte u njezinu videu na YouTubeu i u na kraju ovog teksta, a ovaj i druge recepte potražite na blogu Natašine slastice.

u nastavku evo još nekoliko još recepata za cheesecake:

Cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom Desert koji paše ljeti i zimi: Cheesecake s kokosom i bijelom čokoladom Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom Bez pečenja: Recept za cheesecake s malinama i bijelom čokoladom gotov u 15 minuta Cheesecake s borovnicama Cheesecake s borovnicama: Recept za prefinu tortu sa sirom koja se ne peče Mojito cheesecake Divota od deserta! Recept za mojito cheesecake gotov za pola sata Tiramisu cheesecake u čaši Cheesecake s okusom tiramisua: Recept za desert bez želatine i pečenja Cheesecake s narančom i čokoladom Top kombinacija okusa: Recept za cheesecake s narančom i čokoladom

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju