Lisnate kore, slasna krema i osvježavajuće voće savršen su par, a sve to spaja recept koji donosimo u nastavku. Iako izgleda komplicirano, priprema je brza i jednostavna pa uspijeva baš svima, bez obzira na to imate li iskustva u kuhinji ili ne.

 

Lisnata torta s malinama – sastojci:

Za kremu:

  • 400 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • 5 žumanjaka
  • 7 listića želatine
  • 250 ml slatkog vrhnja

Za žele od malina:

  • 250 g malina
  • Sok pola limuna
  • 4 žlice šećera
  • 7 listića želatine

Za kore:

  • Paket zamrznutog lisnatog tijesta ili dva paketa svježeg zarolanog lisnatog tijesta

Dodatno:

  • 200 ml vrhnja za šlag

Lisnata torta s malinama – priprema:

  1. Pripremite kremu. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju. Mlijeko stavite na vatru i čekajte da zakuha. U posebnoj zdjeli izmiksajte žumanjke i šećer dok ne dobijete pjenastu teksturu. Uzavrelo mlijeko stavite u smjesu sa žumanjcima i šećerom pa vratite u zdjelu u kojoj se kuhalo mlijeko. Kremu kuhajte pet minuta. U gotovu kremu dodajte dobro ocijeđenu želatinu pa miješajte sve dok se želatina ne otopi. Preko kreme stavite prozirnu foliju pa stavite u hladnjak da se u potpunosti ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte prethodno izmiksano vrhnje za šlag.
  2. Pripremite žele od malina. Pomiješajte maline, limunov sok i šećer pa kratko prokuhajte. U međuvremenu pripremite želatinu po uputama na pakiranju. Kad želatina nabubri maline sklonite s vatre i u njih dodajte želatinu. Ostavite sa strane da se malo prohlade.
  3. Pripremite lisnato kore. Ako koristite zaleđeno lisnato tijesto odmrznite ga večer prije. U pakiranju su obično dva komada tijesta, svaki razvaljajte pa obručem od kalupa (24 cm) izrežite dva jednaka kruga. Jedan krug ostavite cijeli, a drugi narežite na osam šnita, kao da režete tortu.
  4. Obrnutu stranu pleha obložite papirom za pečenje pa stavite koru. Na koru stavite još jedan masni papir pa preklopite drugim plehom. Tako će kore ostati tanke i hrskave. Kore pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
  5. Pripremite i šlag od 200 ml vrhnja za šlag.
  6. Složite tortu. Na donju koru stavite žele od malina, preko žutu kremu, pa tučeno slatko vrhnje i na kraju posložite šnite lisnatog tijesta.
  7. Ohladite najmanje sat vremena prije rezanja.

Torta s malinama blogerice Katarine Paoletić Torta s malinama blogerice Katarine Paoletić (Foto: Instagram@nesto_slatko_by_katarina)

Recept za lisnatu tortu s malinama i kremom s nama je podijelila food-blogerica Katarina Paoletić iz Istre, a njezina je torta dobila hrpu pohvala. Ovo se mora probati, baš je fancy, savršena je...samo su neki od komentara ispod njezine objave. Još sličnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku: 

  Tart s malinama i čokoladom blogerice Ivane Šteković Hrskavo, a tako kremasto: Recept za neodoljivi tart s malinama i čokoladom Brza torta s malinama blogerice Staše Najbrža torta s malinama: Recept za koji vam treba 15 minuta Tiramisu s malinama Recept za ljetni kolač u kojem puno duže uživamo nego što ga pripremamo Torta od kokosa s malinama Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti Čokoladne palačinke s malinom Tope se u ustima: Recept za tamne palačinke s malinama i bijelom čokoladom Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom Bez pečenja: Recept za cheesecake s malinama i bijelom čokoladom gotov u 15 minuta

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju