Maline su pravo ljetno voće od kojeg smo u djetinjstvu redovito pili osvježavajući bezalkoholni napitak. Od tog se bobičastog voća i dalje može prirediti ukusno piće, ali sada u njega možemo dodati i koju kapljicu vina ili rakije te pretvoriti u krasan ljetni liker.

Sastojci za oko 1,5 l malinovca:

  • 700 grama svježih malina
  • 220 grama šećera
  • 700 ml bijelog vina
  • 330 ml votke (ili neke voćne rakije s 50 posto alkohola)
  • 450 ml obične vode


Maline su osvježavajuće ljetno voće od koje se može pripremiti ukusan bezalkolni i alkoholni napitak.

Priprema malinovca: 

  1. S gnječilicom za krumpir stisnite maline i šećer dok ne dobijete krutu smjesu. Pomiješajte zajedno maline i šećer, prekrijte krpom i pustite da smjesa odstoji sat vremena na sobnoj temperaturi.
  2.  
  3. U smjesu dodajte vino, votku i vodu, pa sve zajedno stavite u bocu, koju treba dobro začepiti. Stavite bocu na tamno i hladno mjesto na tri dana. Svaki dan nekoliko puta protresite sadržaj boce.
  4.  
  5. Procijedite tekućinu kroz fino cjedilo pa je ulijte u čistu posudu s poklopcem. Pustite da tako odstoji još tjedan dana.
  6.  
  7. Kroz gazu procijedite dobiveni liker, stavite ga u staklenu bocu, i pustite da ''sazrije'' oko mjesec dana. Nakon toga ga možete služiti.

Isprobajte i ove recepte za domaće likere i sirupe:

Zeleni orah i med Recept za prirodni sirup koji pomaže imunitetu i štitnjači Sirup od maslačka Domaći sirup od maslačka: Ljekovita superhrana za koju ne morate izdvojiti niti cent Sok od bazge Birajte najdraži dodatak: Tri recepta za domaći sirup od bazge Slika nije dostupna Protiv virusa i zatvora: Domaći recept za sirup od bobica bazge Višnjevac Najjednostavniji recept za omiljeni liker od višanja Napitak od mente Recept za sok od mente, tako dobro osvježava tijelo i dah Sirup od ruže Sirup od ruže: Recept za sok koji će voljeti i ljubitelji soka od bazge

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju