Maline su pravo ljetno voće od kojeg smo u djetinjstvu redovito pili osvježavajući bezalkoholni napitak. Od tog se bobičastog voća i dalje može prirediti ukusno piće, ali sada u njega možemo dodati i koju kapljicu vina ili rakije te pretvoriti u krasan ljetni liker.

Sastojci za oko 1,5 l malinovca:
700 grama svježih malina
220 grama šećera
700 ml bijelog vina
330 ml votke (ili neke voćne rakije s 50 posto alkohola)
450 ml obične vode

Maline su osvježavajuće ljetno voće od koje se može pripremiti ukusan bezalkolni i alkoholni napitak.

Priprema:
1. S gnječilicom za krumpir stisnite maline i šećer dok ne dobijete krutu smjesu. Pomiješajte zajedno maline i šećer, prekrijte krpom i pustite da smjesa odstoji sat vremena na sobnoj temperaturi.

2. U smjesu dodajte vino, votku i vodu, pa sve zajedno stavite u bocu, koju treba dobro začepiti. Stavite bocu na tamno i hladno mjesto na tri dana. Svaki dan nekoliko puta protresite sadržaj boce.

3. Procijedite tekućinu kroz fino cjedilo pa je ulijte u čistu posudu s poklopcem. Pustite da tako odstoji još tjedan dana.

4. Kroz gazu procijedite dobiveni liker, stavite ga u staklenu bocu, i pustite da ''sazrije'' oko mjesec dana. Nakon toga ga možete služiti.

Isprobajte i recept za domaći višnjevac.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju