Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Recept za ljetno varivo s graškom i mrkvicom koje bi pohvalile i naše bake

20-07-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Naše bake uvijek su bile ponosne na nas kad bismo jeli neko jelo na žlicu jer one su dobro znale koliko su takva jela zdrava i hranjiva. Sigurno bi pohvalile i lagano varivo koje se jede i u ljetnim mjesecima, a za koje vam recept donosimo u nastavku.

Ljetna variva su ona koja se pripremaju od mladog korijena, stabljike, lišća, cvijeta i ploda. Umak mora biti rijedak pa se zato u zafrig stavlja više masti nego brašna, samo se kod lisnatog povrća uzima jednaka količina masti i brašna.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Idealno ljetno varivo i lagani ručak može se prirediti od mješovitog povrća koje je poznato pod imenom fino varivo, a recept pročitajte u nastavku.

Sastojci za fino varivo:
- ½ kg graška
- ¼ kg mrkvice
- ½ korabice
- zeleni peršin
- 3 dag masti
- 2 dag brašna
- sol, papar
- 1 dag šećera

Zapečene tikvice sa sirom Tražite ideju za ručak? Tikvice valja iskoristiti, a ovaj recept će vas izuti iz cipela

Zapečena carbonara Recept za tako sočnu zapečenu carbonaru koja u trenu nestaje s tanjura

Postupak:
1. Očistite mrkvicu i korabicu, izrežite na rezance i stavite na mast i zažućeni šećer.

2. Dodajte očišćeni i oprani grašak i pirjajte sve skupa pokriveno.

3. Kad je sve gotovo mekano, pospite brašnom, pustite da zažuti, zalijte vodom i kuhajte na laganoj vatri.

4. Varivo posolite i poparite te dodajte fino kosanog peršina.

Za početnike i one manje iskusne u kuhinji pomoći će i plan rada za pripremu finog variva:
- sve prirediti
- očistiti, izrezati i oprati povrće
- pržiti šećer
- dodati i pirjati povrće
- pobrašniti, zaliti, kuhati, soliti, papriti
- usitniti peršin, dodati peršin

Dobar tek!

RECEPT PREUZET IZ KNJIGE "ZLATNA KNJIGA KUHARSTVA" AUTORICE MIRE VUČETIĆ.

Pročitaj još
Pročitaj još