Medenjaci
Medenjaci (Foto: Martina Ivanko Filipović)
Zdravlje & prehrana

Prefini medenjaci: Recept za blagdanske keksiće u kojima će svi uživati

13-12-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Mirisni medenjaci nezaobilazan su dio svakog blagdanskog stola. Ovi tradicionalni kolačići se vrlo lako rade, a u pripremi vam mogu pomoći i vaši mališani.

Galerija Medenjaci Medenjaci +0 Medenjaci

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Male vrijedne rukice posebno će uživati u oblikovanju keksića. Ovisno o kalupima koje imate na raspolaganju, keksi mogu imati raznovrsne oblike – od zvjezdica preko božićnih jelki i životinjica do simpatičnih čovječuljaka koji na prsima nose srčeka, kao što je vidljivo na fotografijama u tekstu.

Recept za fine medenjake s nama je podijelila Martina Ivanko Filipović, čije blagdanske slastice možete pronaći na Instagramu na profilu tinastyle.hr.

Medenjaci Medenjaci (Foto: Martina Ivanko Filipović)

Sastojci za medenjake:

  • 400 g glatkog brašna
  • 180 g šećera u prahu
  • 45 g otopljenog maslaca
  • 3 žlice meda
  • 2 jaja
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 žličica začina za medenjake

Medenjaci - priprema:

  1. Izmiksajte maslac, med, jaja i šećer u jednoličnu smjesu.
  2. U smjesu dodajte brašno, prašak za pecivo i začin za medenjake. Sve dobro promiješajte.
  3. Dobiveno tijesto omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na dva i pol sata.
  4. Na pobrašnjenoj površini razvucite tijesto na željenu debljinu te pomoću kalupa izrežite oblike po želji.
  5. Medenjake stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
  6. Stavite medenjake u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite ih 10-ak minuta, odnosno dok se ne ispeku do kraja.
  7. Ukrasite ih po želji.

Dobar tek!

Medenjaci Medenjaci (Foto: Martina Ivanko Filipović)

Inspirirajte se i ostalim receptima za kekse i kolače:

Crveni raspucanci Red velvet raspucanci: Recept za keksiće koji izgledaju kao Božić na pladnju Medenjaci Medenjaci: Recept za blagdanske keksiće koji mogu trajati i do mjesec dana Čokoladni češeri Češeri: Na prvu svečani, a gotovi u tri jednostavna koraka Mirisna rolada od jabuka Brzo nestaje s tanjura: Recept za sočnu jesensku roladu

Pročitaj još
Pročitaj još