Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Prefini medenjaci: Recept za blagdanske keksiće u kojima će svi uživati

13. prosinca 2021 Piše Zadovoljna.hr
Medenjaci
Medenjaci (Foto: Martina Ivanko Filipović)

Mirisni medenjaci nezaobilazan su dio svakog blagdanskog stola. Ovi tradicionalni kolačići se vrlo lako rade, a u pripremi vam mogu pomoći i vaši mališani.

Galerija Medenjaci Medenjaci +0 Medenjaci

Male vrijedne rukice posebno će uživati u oblikovanju keksića. Ovisno o kalupima koje imate na raspolaganju, keksi mogu imati raznovrsne oblike – od zvjezdica preko božićnih jelki i životinjica do simpatičnih čovječuljaka koji na prsima nose srčeka, kao što je vidljivo na fotografijama u tekstu.

Recept za fine medenjake s nama je podijelila Martina Ivanko Filipović, čije blagdanske slastice možete pronaći na Instagramu na profilu tinastyle.hr.

Medenjaci Medenjaci (Foto: Martina Ivanko Filipović)

Sastojci za medenjake:

  • 400 g glatkog brašna
  • 180 g šećera u prahu
  • 45 g otopljenog maslaca
  • 3 žlice meda
  • 2 jaja
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 žličica začina za medenjake

Medenjaci - priprema:

  1. Izmiksajte maslac, med, jaja i šećer u jednoličnu smjesu.
  2. U smjesu dodajte brašno, prašak za pecivo i začin za medenjake. Sve dobro promiješajte.
  3. Dobiveno tijesto omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na dva i pol sata.
  4. Na pobrašnjenoj površini razvucite tijesto na željenu debljinu te pomoću kalupa izrežite oblike po želji.
  5. Medenjake stavite na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje.
  6. Stavite medenjake u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite ih 10-ak minuta, odnosno dok se ne ispeku do kraja.
  7. Ukrasite ih po želji.

Dobar tek!

Medenjaci Medenjaci (Foto: Martina Ivanko Filipović)

Inspirirajte se i ostalim receptima za kekse i kolače:

Crveni raspucanci Red velvet raspucanci: Recept za keksiće koji izgledaju kao Božić na pladnju Medenjaci Medenjaci: Recept za blagdanske keksiće koji mogu trajati i do mjesec dana Čokoladni češeri Češeri: Na prvu svečani, a gotovi u tri jednostavna koraka Mirisna rolada od jabuka Brzo nestaje s tanjura: Recept za sočnu jesensku roladu

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close