Recet je u nastavku.
Mille-feuille - sastojci:
za kore:
- 500 g gotovog lisnatog tijesta (ili 2 pakiranja po 270 g)
- glatko brašno za posipanje
za nadjev:
- 400 ml mlijeka
- 6 žumanjaka
- 130 g šećera u prahu
- 30 g kukuruznog škroba
- 100 g maslaca
za glazuru:
- 300 g šećera u prahu
- 60 ml limunova soka
- 40 g tamne čokolade
Mille-feuille - priprema:
- Tijesto razvaljamo na plohu debljine 4 mm. Režemo ga na pravokutnike veličine 20 × 10 cm. Trebali bismo dobiti 12 komada. Rasporedimo ih na limove i pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta. Nakon pečenja ostavimo ih da se ohlade na metalnoj mrežici.
- U staklenu vatrostalnu posudu stavimo 200 ml mlijeka, žumanjke i polovinu šećera te sve zajedno miješamo na pari dok ne zgusne. Maknemo s vatre i pustimo da se ohladi. Preostalo mlijeko zakuhamo s ostatkom šećera i škrobom do guste kreme. Kremu ostavimo da se ohladi. Nakon što se ohladi, izmiksamo je sa omekšalim maslacem. Umiješamo žumanjčanu kremu. Gotovu kremu stavimo u slastičarsku vrećicu s glatkim nastavkom.
- Svaku pečenu koru prerežemo na pola. Dobit ćemo 24 kvadrata dimenzija 10 × 10 cm. Kremu istisnemo na trećinu kora. Na njih položimo drugu trećinu kora i ponovno nanesemo kremu. Na vrh stavimo preostale kore.
- Od šećera i limunova soka izmiješamo glazuru do glatke i sjajne teksture. Površinu kora premažemo limunovom glazurom i ostavimo da se lagano posuši.
- Čokoladu otopimo i stavimo u papirnati tuljac. Pomoću tuljca naprskamo po svijetloj glazuri tanke crte, a zatim ih lagano povučemo štapićem kako bismo dobili ukrasni uzorak. Glazuru ostavimo da se stvrdne. Prilikom posluživanja desert možemo upotpuniti svježim malinama.
Dobar tek!
Volite kremaste kolače?
Inspirirajte se našim popisom recepata za kremaste slastice koje se brzo spremaju.
Još niste pronašli recept koji ste tražili?
Pogledajte naš bogati popis od preko 150 slatkih recepata na jednom mjestu.