Mileram rolada
Mileram rolada (Foto: Midjourney)
Zdravlje & prehrana

Ovo je najfinija rolada koju smo probali, brzo je gotova i pravo je osvježenje

19-06-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Mileram torta je pravi klasik među domaćim kolačima – lagana, kremasta i osvježavajuća, idealna za svaku priliku.

Ali kad je jako vruće, najdraže sastojke iz ove torte - mileram i voće, možemo jednostavno zarolati u fini biskvit.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Ova rolada savršeno spaja nježan biskvit i bogatu kremu od pudinga i milerama, a dodatak voća daje joj poseban šarm i aromu. Ako tražite jednostavan, ali impresivan kolač koji će se svidjeti cijeloj obitelji, mileram rolada je pun pogodak.

U nastavku je recept. 

Mileram rolada - sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 2 žlice ulja

Za kremu:

  • 2.5 dl mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 1 paketić vanilin pudinga
  • 100 g milerama
  • 200 g biljnog šlaga
  • 150 g voća po želji (npr. jagode, borovnice, maline)

Mileram rolada - priprema:

  1. Za biskvit umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte ulje, zatim pažljivo umiješajte brašno i kakao. Sve dobro promiješajte pjenjačom da se sastojci sjedine.
  2. Smjesu izlijte na papir za pečenje postavljen u pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 8 do 10 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno – ako izađe suha, biskvit je gotov.
  3. Još toplu koru pažljivo preokrenite na čistu kuhinjsku krpu, skinite papir i zarolajte zajedno s krpom. Ostavite da se ohladi.
  4. Za kremu skuhajte puding prema uputama na pakiranju, ali koristite 2.5 dl mlijeka i 3 žlice šećera. Kad se puding zgusne, maknite s vatre i u vrući dodajte mileram, dobro promiješajte i pustite da se ohladi.
  5. Mikserom istucite biljni šlag, a zatim umiješajte otprilike polovicu u ohlađeni puding.
  6. Ohlađeni biskvit pažljivo odmotajte, premažite kremom, pospite voćem, a zatim tanko premažite ostatkom šlaga. Ponovno zarolajte.
  7. Roladu čvrsto umotajte u aluminijsku foliju i kuhinjsku krpu te stavite u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći, da se stisne i ukusi prožmu.

Dobar tek!

Mileram rolada Mileram rolada (Foto: Midjourney)

Ako tražite još ideja za kremaste ljetne kolače, lagane torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

U nastavku možete provjeriti sve recepte za mileramku. 

Mileram-kocke Mileramka je dobila konkurenciju: Upoznajte njezinu praktičniju, ali jednako finu verziju Čokoladna mileram torta Recept za čokoladnu mileram-tortu koja osvaja na prvi zalogaj Mileram torta s višnjama i bademima Jednom kad je probate, uvijek joj se vraćate: Kremasta i savršena mileramka s višnjama i bademima Mileramka s palačinkama Mileramka s palačinkama: Recept za genijalnu tortu koja osvježava Složenac od jagoda, milerama i piškota Gotov za 15 minuta: Kremasti složenac od jagoda i milerama bez pečenja

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još