Ali kad je jako vruće, najdraže sastojke iz ove torte - mileram i voće, možemo jednostavno zarolati u fini biskvit.
Ova rolada savršeno spaja nježan biskvit i bogatu kremu od pudinga i milerama, a dodatak voća daje joj poseban šarm i aromu. Ako tražite jednostavan, ali impresivan kolač koji će se svidjeti cijeloj obitelji, mileram rolada je pun pogodak.
U nastavku je recept.
Mileram rolada - sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1 žlica kakaa
- 2 žlice ulja
Za kremu:
- 2.5 dl mlijeka
- 3 žlice šećera
- 1 paketić vanilin pudinga
- 100 g milerama
- 200 g biljnog šlaga
- 150 g voća po želji (npr. jagode, borovnice, maline)
Mileram rolada - priprema:
- Za biskvit umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte ulje, zatim pažljivo umiješajte brašno i kakao. Sve dobro promiješajte pjenjačom da se sastojci sjedine.
- Smjesu izlijte na papir za pečenje postavljen u pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 8 do 10 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno – ako izađe suha, biskvit je gotov.
- Još toplu koru pažljivo preokrenite na čistu kuhinjsku krpu, skinite papir i zarolajte zajedno s krpom. Ostavite da se ohladi.
- Za kremu skuhajte puding prema uputama na pakiranju, ali koristite 2.5 dl mlijeka i 3 žlice šećera. Kad se puding zgusne, maknite s vatre i u vrući dodajte mileram, dobro promiješajte i pustite da se ohladi.
- Mikserom istucite biljni šlag, a zatim umiješajte otprilike polovicu u ohlađeni puding.
- Ohlađeni biskvit pažljivo odmotajte, premažite kremom, pospite voćem, a zatim tanko premažite ostatkom šlaga. Ponovno zarolajte.
- Roladu čvrsto umotajte u aluminijsku foliju i kuhinjsku krpu te stavite u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći, da se stisne i ukusi prožmu.
Ako tražite još ideja za kremaste ljetne kolače, lagane torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
U nastavku možete provjeriti sve recepte za mileramku.
Dobar tek!