Mileram rolada
Mileram rolada (Foto: Midjourney)
Zdravlje & prehrana

Ovo je najfinija rolada koju smo probali, brzo je gotova i pravo je osvježenje

19-06-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Mileram torta je pravi klasik među domaćim kolačima – lagana, kremasta i osvježavajuća, idealna za svaku priliku.

Ali kad je jako vruće, najdraže sastojke iz ove torte - mileram i voće, možemo jednostavno zarolati u fini biskvit.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Ova rolada savršeno spaja nježan biskvit i bogatu kremu od pudinga i milerama, a dodatak voća daje joj poseban šarm i aromu. Ako tražite jednostavan, ali impresivan kolač koji će se svidjeti cijeloj obitelji, mileram rolada je pun pogodak.

U nastavku je recept. 

Mileram rolada - sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 2 žlice ulja

Za kremu:

  • 2.5 dl mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 1 paketić vanilin pudinga
  • 100 g milerama
  • 200 g biljnog šlaga
  • 150 g voća po želji (npr. jagode, borovnice, maline)

Mileram rolada - priprema:

  1. Za biskvit umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte ulje, zatim pažljivo umiješajte brašno i kakao. Sve dobro promiješajte pjenjačom da se sastojci sjedine.
  2. Smjesu izlijte na papir za pečenje postavljen u pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 8 do 10 minuta. Provjerite čačkalicom je li pečeno – ako izađe suha, biskvit je gotov.
  3. Još toplu koru pažljivo preokrenite na čistu kuhinjsku krpu, skinite papir i zarolajte zajedno s krpom. Ostavite da se ohladi.
  4. Za kremu skuhajte puding prema uputama na pakiranju, ali koristite 2.5 dl mlijeka i 3 žlice šećera. Kad se puding zgusne, maknite s vatre i u vrući dodajte mileram, dobro promiješajte i pustite da se ohladi.
  5. Mikserom istucite biljni šlag, a zatim umiješajte otprilike polovicu u ohlađeni puding.
  6. Ohlađeni biskvit pažljivo odmotajte, premažite kremom, pospite voćem, a zatim tanko premažite ostatkom šlaga. Ponovno zarolajte.
  7. Roladu čvrsto umotajte u aluminijsku foliju i kuhinjsku krpu te stavite u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći, da se stisne i ukusi prožmu.

Dobar tek!

Mileram rolada Mileram rolada (Foto: Midjourney)

Ako tražite još ideja za kremaste ljetne kolače, lagane torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu. 

U nastavku možete provjeriti sve recepte za mileramku. 

Mileram-kocke Mileramka je dobila konkurenciju: Upoznajte njezinu praktičniju, ali jednako finu verziju Čokoladna mileram torta Recept za čokoladnu mileram-tortu koja osvaja na prvi zalogaj Mileram torta s višnjama i bademima Jednom kad je probate, uvijek joj se vraćate: Kremasta i savršena mileramka s višnjama i bademima Mileramka s palačinkama Mileramka s palačinkama: Recept za genijalnu tortu koja osvježava Složenac od jagoda, milerama i piškota Gotov za 15 minuta: Kremasti složenac od jagoda i milerama bez pečenja

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još