Priprema je brza i jednostavna, a rezultat – fantastičan.
Recept je u nastavku.
Lisnato s pudingom - sastojci:
- 1 pakiranje razvaljanog lisnatog tijesta
- 1 puding od vanilije
- 400 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice šećera
- 40 g maslaca
- 1 žumanjak
- Bademi u listićima
Lisnato s pudingom - priprema:
- Skuhajte puding prema uputama na vrećici, ali umjesto 500 ml, koristite 400 ml mlijeka.
- Kada je puding gotov, maknite ga s vatre i umiješajte maslac dok se potpuno ne otopi i sjedini s kremom.
- Razvaljano lisnato tijesto odmotajte i puding rasporedite po polovici tijesta.
- Preklopite drugom polovicom i premažite umućenim žumanjkom.
- Prerežite na pola, a zatim svaku polovicu na još četiri dijela – trebate dobiti osam štanglica.
- Po vrhu obilno pospite listićima badema.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20–25 minuta, dok tijesto ne postane zlatno i hrskavo. Najbolje je poslužiti dok je još toplo – tada se najljepše osjeti spoj mirisne vanilije, maslaca i badema.
Dobar tek!
Recept za ovaj neodoljivi kolač s nama je podijelila gastro-blogerica Paula Zubonja, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinom profilu paula.gastrosimfonija.
Isprobajte i naš recept za kremastu savijaču s pudingom. Ako volite kolače s pudingom, poslužite se i s našim popisom recepata za kolače s pudingom.
Ako na ovom popisu niste pronašli ono što ste tražili, za vas smo pripremili i bogati popis od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.