Toga je svjesna i Ana Antunović s instagram profila "Kuhana i pečena" koja je sa svojim pratiteljima podijelila recept za - moussocado.
Slastica za PMS, tugu, večeri uz Balaševića i sve one momente koji zahtijevaju prisustvo čokolade, napisala je Ana o moussocadu i dodala kako je avokado, gotovo bezukusan kao i inače, u ovom slučaju samo struktura otopljenoj tamnoj čokoladi.
Od sastojaka trebat ćete:
- kako maslac
- 1 zreli avokado
- 3-4 kockice što tamnije čokolade
- malo šećera
- malo arome vanilije ili ruma
- 1 žličica naribane korice limuna
- malo mlijeka
PRIPREMA:
1. Kakao maslac, čokoladu i šećer otopite na pari.
2. Avokado očistite i dodajte u blender.
3. Ulijte otopljenu čokoladu, dodajte koricu limuna i arome i blendajte.
4. Ako je smjesa previše gusta (ovisno o veličini avokada) dodajte malo mlijeka pa opet blendajte.
Moussocado zatim ohladite, ali ako je kriza, kaže Ana, jedite odmah.
Napomena: Umjesto kakao maslaca možete staviti i obični maslac. Bitno je samo da je neslan.
Da bi vam ionako lagana izrada ove slastice bila još lakša, pogledajte video u nastavku, a još Aninih recepata potražite na njezinom Instagramu.