Priprema je brza i laka, a jabuke tako dobro pašu staroj kombinaciji okusa, mramornom kolaču koji nam je najdraži uz popodnevnu kavu.
Recept je u nastavku.
Mramorni kolač s jabukama - sastojci:
- 700 g jabuka
- 1 limun
- 100 g tamne čokolade
- 250 g omekšalog maslaca
- 250 g šećera
- 1 paketić vanilin šećera
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
- 5 jaja
- 300 g glatkog brašna
- 50 g gustina
- 1 paketić praška za pecivo
- 50 ml mlijeka
- 2 žlice kakaa u prahu
- 150 g džema od marelica
Mramorni kolač s jabukama - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Jabuke ogulite, izvadite im koštice i narežite na male kockice te prelijte sokom limuna. Čokoladu otopiti na pari, a pjenasto izradite maslac, šećer, vanilin šećer i sol. Umutite jedno po jedno jaje.
- Pomiješajte brašno, kukuruzni škrob,cimet i prašak za pecivo. Postupno smjesi dodajte mlijeko.
- Polovicu tijesta izliti u kalup od 26 cm. Otopljenu čokoladu dodajte u drugu polovicu smjese zajedno s kakaom. Zatim čokoladno tijesto izlijte na svijetlo tijesto u kalupu.
- Raspodijelite komadiće jabuke po površini tijesta i pecite kolač oko sat vremena. Napravite test štapićem kako biste bili sigurni da je kolač pečen.
- Kolač s jabukama nakon pečenja ostavite da se ohladi. Zagrijte džem od marelica i premažite po vrhu.
Dobar tek!
Ovaj recept s nama je podijelila gastro-blogerica Tonka s profila tonkina_kuzina.

Imamo recept i za klasični mramorni kolač.
Tražite ideju za kolače? Pripremili smo bogati popis tradicionalnih slastica kojima se uvijek rado vraćamo.
Ovaj kolač bit će još bolji s domaćim džemom od marelica.
Inspirirajte se našim popisima za sljedeće grupe kolača, ovisno što volite:
Ako još uvijek niste pronašli ono što volite, provjerite naš popis sa 100 slatkih recepata na jednom mjestu.