Zapečeni njoki sa sirom i rajčicom brzi su gotovi, a tako su ukusni
Zapečeni njoki sa sirom i rajčicom brzi su gotovi, a tako su ukusni (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Recept za zapečene njoke toliko ukusne da nećete ni primijetiti da nema mesa

06-03-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Radni tjedan rezerviran je za brzinske recepte koji nam neće oduzeti puno vremena. Ponekad je teško iskombinirati ručak koji je brzo gotov, koji neće skupiti puno prljavog posuđa, koji se spravlja od prihvatljivih namirnica i koji će se svidjeti i klincima.

Ako mislite da ovakvo jelo ne postoji, zavirite u sljedeće retke i pronađite recept za lažne njoke – lazanje, koje su gotove zaista brzo.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Za pripremu će vam trebati nekoliko osnovnih sastojaka, a recept provjerite u nastavku.

Zapečeni njoki - sastojci:

za umak od rajčice:

  • 500 g pelata
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 žlica brašna
  • 1 manji luk
  • 3 češnja češnjaka
  • sol, papar, origano, bosiljak

za bešamel:

  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica brašna
  • 300 ml mlijeka
  • 1 vrećica parmezana
  • sol, papar

dodatno:

  • Pakiranje njoka
  • 150 g mozzarelle

Zapečeni njoki - priprema:

  1. Njoke stavite kuhati u kipuću vodu.
  2. Pripremite umak od rajčice. Na maslinovo ulje stavite sitno sjeckani luk i češnjak. Kad luk postane staklast, dodajte malo brašna i dobro promiješajte. Dodajte pelate i miješajte sve dok se ne raspadnu. Dodajte začine po želji. Ako volite glatku teksturu umaka, štapnim mikserom usitnite pelate.
  3. Pripremite bešamel sa sirom. Na ulje dodajte brašno i kratko promiješajte dok brašno ne zamiriše. Dodajte mlijeko i neprestano miješajte kako se ne bi napravile grudice. Dodajte parmezan i začine pa dobro promiješajte.
  4. Pomiješajte njoke i umak od rajčice i stavite ih u zdjelu prikladnu za pećnicu. Na vrh stavite nekoliko žlica bešamela, a na samom kraju dodajte naribanu mozzarellu i zapecite 10 minuta na 220 stupnjeva, odnosno dok se sir ne otopi.

Dobar tek!

U nastavku pronađite još recepata za brz ručak. 

Hrskavi njoki Ovi njoki toliko su fini da im umak uopće ne treba, provjerite recept Njoki u umaku od bundeve Tako kremasto: Umak od bundeve gotov je začas, a s njokima se slaže odlično Njoki bolonjez Kao lazanje, ali brže i lakše: Recept za kremaste njoke s bolonjezom i sirom Zapečeni njoki Zapečeni njoki sa sirom: Najlakši recept za prefin ručak koji se "sam skuha"

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još