Ako mislite da ovakvo jelo ne postoji, zavirite u sljedeće retke i pronađite recept za lažne njoke – lazanje, koje su gotove zaista brzo.
Za pripremu će vam trebati nekoliko osnovnih sastojaka, a recept provjerite u nastavku.
Njoki s rajčicom i sirom – sastojci:
Za umak od rajčice:
- 500 g pelata
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žlica brašna
- 1 manji luk
- 3 češnja češnjaka
- sol, papar, origano, bosiljak
Za bešamel:
- 2 žlice ulja
- 1 žlica brašna
- 300 ml mlijeka
- 1 vrećica parmezana
- Sol, papar
Dodatno:
- Pakiranje njoka
- 150 g mozzarelle
Njoki s rajčicom i sirom - priprema:
- Njoke stavite kuhati u kipuću vodu.
- Pripremite umak od rajčice. Na maslinovo ulje stavite sitno sjeckani luk i češnjak. Kad luk postane staklast, dodajte malo brašna i dobro promiješajte. Dodajte pelate i miješajte sve dok se ne raspadnu. Dodajte začine po želji. Ako volite glatku teksturu umaka, štapnim mikserom usitnite pelate.
- Pripremite bešamel sa sirom. Na ulje dodajte brašno i kratko promiješajte dok brašno ne zamiriše. Dodajte mlijeko i neprestano miješajte kako se ne bi napravile grudice. Dodajte parmezan i začine pa dobro promiješajte.
- Pomiješajte njoke i umak od rajčice i stavite ih u zdjelu prikladnu za pećnicu. Na vrh stavite nekoliko žlica bešamela, a na samom kraju dodajte naribanu mozzarellu i zapecite 10 minuta na 220 stupnjeva, odnosno dok se sir ne otopi.
U nastavku pronađite još recepata za brz ručak.
Dobar tek!