Njoki bolonjez
Njoki bolonjez (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Kao lazanje, ali brže i lakše: Recept za kremaste njoke s bolonjezom i sirom

03-09-2023 Piše L.Š.
komentari

Njoki, bolonjez, bešamel i sir – kombinacija je koja će zasigurno oduševiti velike i malene. Iako su sastojci gotovo isti kao za omiljene lazanje, ovo ljeto gotovo je upola brže, a priprema je tako jednostavna.

Njoki s bolonjezom savršen su izbor za recikliranje popularnog umaka, ali zbog ovog jela definitivno vrijedi napraviti i svježi bolonjez pa pripremu nastaviti prema receptu.

Kremaste njoke s bolonjezom – sastojci:

  • 400 g njoka
  • 300 g mljevenog mesa po izboru
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 250 ml pasirane rajčice
U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Ulična moda u centru Zagreba - 12 I visoke čizme Trudnica iz Zagreba vrhunski se sredila, nosi najpoželjniju zimsku haljinu, i to kratki model

Za domaći dodatak za bolonjez:

  • Žlica brašna
  • Dvije žličice mljevene paprike
  • Sol, papar, origano, bosiljak, lovorov list
  • 200 ml vode

Za bešamel:

  • 70 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 600 ml mlijeka
  • Sol, papar, muškatni oraščić
  • 150 g parmezana

Kremaste njoke s bolonjezom – priprema:

  1. Pripremite varijantu bolonjeza. Na malo ulja prepržite luk i češnjak, dodajte meso pa začinite po želji. Dodajte i sitno sjeckanu mrkvu pa podlijte s malo vode ili temeljca. Nakon pola sata dodajte mješavinu brašna, mljevene paprike, začina i vode. Kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Dodajte i pasiranu rajčicu pa kuhajte još 15 minuta.
  2. Skuhajte njoke, pomiješajte ih s bolonjezom i prebacite u posudu za pećnicu.
  3. Pripremite bešamel. Na malo maslaca dodajte brašno i kratko ga prepržite dok ne zamiriše. Maknite s vatre i dodajte mlijeko neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Vratite na laganu vatru, dodajte začine i sir pa miješajte sve dok se ne zgusne.
  4. Prelijte njoke s bešamelom i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

U nastavku pronađite ideju za još ukusnih recepata s tjesteninom i njokama. 

Zapečeni njoki Zapečeni njoki sa sirom: Najlakši recept za prefin ručak koji se "sam skuha" Zapečeni njoki Recept za zapečene njoke toliko ukusne da nećete ni primijetiti da nema mesa Njoki s piletinom Jeli bismo ih svaki dan: Najlakši recept za kremaste njoke s piletinom Barbie pasta Barbie pasta: Recept za ružičastu rapsodiju koja je osvojila društvene mreže Kremsta tjestenina sa špinatom Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom Recept za tjesteninu s povrćem Recept iz snova za najkremastiju tjesteninu s piletinom i povrćem iz jednog lonca

Dobar tek! 

Pročitaj još
Pročitaj još