Sve sastojke za zapečene njoke sa sirom dovoljno je staviti u vatrostalnu posudu, staviti u pećnicu i pustiti da ona odradi sav posao. Vi za to vrijeme možete pozabaviti nekim drugim stvarima ili jednostavno – odmoriti.
Njoke možete prethodno sami napraviti od krumpira i brašna, ali najbrže ćete biti gotovi ako se poslužite onima već spremnim za termičku obradu iz trgovine.
Ručak će biti gotov za otprilike pola sata ako se poslužite i već gotovim umakom od rajčice iz staklenke.
Sastojci za zapečene njoke:
- 700 ml umaka od rajčice
- 500 g kupovnih njoka
- 150 ml pilećeg temeljca
- 100 g naribane gaude
- 30 g naribanog parmezana
- ½ čajne žličice sušenog bosiljka
- ½ čajne žličice sušenog origana
- biljno ulje po želji
- sol i papar po želji
Priprema zapečenih njoka:
- Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
- Pravokutnu vatrostalnu posudu iznutra namažite s biljnim uljem.
- U posudu stavite kupovne njoke.
- Pomiješajte umak od rajčice s pilećim temeljcem, soli, paprom, sušenim origanom i bosiljkom. U umak umiješajte kupovne njoke.
- Sve zajedno prebacite u prethodno namašćenu vatrostalnu posudu i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 20 minuta, odnosno dok se njoki termički ne obrade do kraja.
- Pred kraj pečenja dodajte naribanu gaudu i parmezan te zapecite u pećnici oko pet minuta.
- Poslužite toplo sa salatom po želji.
Isprobajte i ove recepte za ukusan i brzi ručak:
Dobar tek!