Nemate puno vremena za kuhanje, ali i dalje želite uživati u finom jelu? Ovaj recept za zapečene njoke sa sirom savršeno je rješenje.

Sve sastojke za zapečene njoke sa sirom dovoljno je staviti u vatrostalnu posudu, staviti u pećnicu i pustiti da ona odradi sav posao. Vi za to vrijeme možete pozabaviti nekim drugim stvarima ili jednostavno – odmoriti.

Njoke možete prethodno sami napraviti od krumpira i brašna, ali najbrže ćete biti gotovi ako se poslužite onima već spremnim za termičku obradu iz trgovine.

Ručak će biti gotov za otprilike pola sata ako se poslužite i već gotovim umakom od rajčice iz staklenke.

Sastojci za zapečene njoke:

  • 700 ml umaka od rajčice
  • 500 g kupovnih njoka
  • 150 ml pilećeg temeljca
  • 100 g naribane gaude
  • 30 g naribanog parmezana
  • ½ čajne žličice sušenog bosiljka
  • ½ čajne žličice sušenog origana
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar po želji

Priprema zapečenih njoka:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2. Pravokutnu vatrostalnu posudu iznutra namažite s biljnim uljem.
  3. U posudu stavite kupovne njoke.
  4. Pomiješajte umak od rajčice s pilećim temeljcem, soli, paprom, sušenim origanom i bosiljkom. U umak umiješajte kupovne njoke.
  5. Sve zajedno prebacite u prethodno namašćenu vatrostalnu posudu i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 20 minuta, odnosno dok se njoki termički ne obrade do kraja.
  6. Pred kraj pečenja dodajte naribanu gaudu i parmezan te zapecite u pećnici oko pet minuta.
  7. Poslužite toplo sa salatom po želji.

Isprobajte i ove recepte za ukusan i brzi ručak:

Makaroni sa sirom Najlakši recept za kremastu tjesteninu sa sirom koja se topi u ustima

Hladna salata s tjesteninom i piletinom Recept za hladnu salatu s tjesteninom i piletinom koja se brzo priprema

Slika nije dostupna Savršena za prvi dan proljeća! Recept za finu tjesteninu s povrćem i sirom

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju