Bojenje jaja jedna je od najvećih uskrsnih radosti koja spaja cijelu obitelj. Baš je poseban osjećaj uprljati ruke raznim bojama i kroz smijeh stvarati unikatne pisanice, a nakon toga organizirati natjecanje u tucanju.

Pisanice možemo ukrasiti prirodnim ili umjetnim bojama. Favoriti za bojenje jaja prirodnim putem su kurkuma – za žute pisanice i ljubičasti kupus – za plave pisanice.

Inače je običaj bojati samo ljusku, a mi vam danas donosimo jednu sasvim drugačiju ideju – recept za popucana jaja koja su obojena iznutra, a uz dodatak soli i papra su prava uskrsna delicija.

Popucana jaja Popucana jaja (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Za popucana jaja potrebno je:

  • Jaja
  • Voda
  • Ocat
  • Sol
  • Kurkuma
  • Ljubičasti kupus

Priprema popucanih jaja:

  1. Pripremite tri posude s vodom.
  2. U jednu posudu stavite kurkumu, u drugu kupus, a u trećoj skuhajte jaja.
  3. Jaja kuhajte osam minuta u posoljenoj vodi.
  4. Ljubičasti kupus narežite na trake i stavite ga kuhati. U drugoj posudi zakuhajte vodu i kurkumu.
  5. Nakon osam minuta izvadite jaja i razbijete kako biste dobili ispucani efekt. Popucana jaja stavite kuhati još par minuta. Za plava jaja stavite ih kuhati u vodu s kupusom, a za žuta u vodu s kurkumom.
  6. Nakon par minuta isključite vatru i ostavite jaja neka stoje u obojenoj vodi još oko pola sata.
  7. Ogulite jaja, začinite ih i uživajte.

Bojanje jaja s rižom Rezultat je divan! Isprobajte jednostavnu tehniku bojenja jaja pomoću riže Bojenje jaja krep-papirom Isprobajte zabavni način bojenja jaja krep-papirom Pastelno- zlatna uskrsna jaja na tri načina Tri ideje za ukrašavanje najposebnijih pisanica u košarici

Sretan Uskrs! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju