Ako ste u potrazi za idejama za uskrsne dekoracije, na pravom ste mjestu jer donosimo jedan jednostavni, a tako dobar recept za bojanje jaja krep papirom.

Galerija Bojanje jaja s krep papirom Bojanje jaja s krep papirom Bojanje jaja s krep papirom +4 Bojanje jaja krep papirom

Bojanje jaja krep papirom jednostavan je i zabavan pothvat u kojemu će uživati cijela obitelj, a posebno najmlađi. 

Za pripremu jaja u krep papiru, trebat će vam oko 45 minuta, ali vrijeme proleti u sekundi, jer je ovaj način ukrašavanja pisanica, prije svega, izrazito zabavan. U nastavku pogledajte i pročitajte postupak za izradu veselih pisanica.

Bojanje jaja s krep papirom Bojanje jaja krep papirom (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Za jaja u krep-papiru potrebno je:

  • Bijela jaja
  • Krep papir u raznim bojama
  • Voda za kuhanje jaja 
  • Ocat
  • Karton za jaja

Priprema jaja u krep-papiru:

  1. Vodu ulijte u dublju posudu pa stavite kuhati jaja.
  2. Dok se jaja kuhaju krep papir narežite na trake.
  3. U plitku posudu ulijte ocat. Ocat neka prekrije dno posude.
  4. Trakice krep papira prvo umočite u ocat, a zatim njima obložite tvrdo kuhana jaja.
  5. Odložite jaja omotana trakicama krep papira u karton za jaja pa pričekajte oko pola sata kako bi se boja primila za jaja. Ako želite bljeđa jaja – možete ih kraće držati u krep papiru, a ako želite intenzivniju boju, možete ih držati duže od pola sata.

Savjet: U posudici s octom pomiješat će se boje krep-papira pa bi bilo dobro često mijenjati obojeni ocat u koji umačemo krep papir. Tako će svaka boja doći do izražaja. 

Za postupak bojanja jaja krep papirom, najbolje je koristiti bijela jaja. Ako nemate bijela jaja, pročitajte kako ih brzo i jednostavno izbijeliti octom.

Bojanje jaja krep papirom Bojanje jaja krep papirom (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

U nastavku možete pronaći još zanimljivih ideja za uskrsne ukrase:

Pastelno- zlatna uskrsna jaja na tri načina Tri ideje za ukrašavanje najposebnijih pisanica u košarici Preslatki uskrsni zečevi u nekoliko koraka Izradite uskrsne zečiće koji će biti idealan ukras ili poklon Cicamace ukrašene pisanicama - 5 Fotografije koje dokazuju da su cicamace ukrašene pisanicama savršena uskrsna dekoracija Izradite pisanice u obliku zečeka s papirnatim ušima - 3 Uskrsne dekoracije: Izradite zečiće od pisanica u tri jednostavna koraka Ideje za uskrsne dekoracije s tratinčicama - 6 Eto ideje! Kako da tratinčice budu savršen dodatak uskrsnim dekoracijama Ideja za ukrašavanje pisanica bez bez bojanja jaja - 2 Bez bojanja jaja: Preslatka ideja za ukrašavanje pisanica sa samo jednim detaljem Bojanje jaja s rižom Rezultat je divan! Isprobajte jednostavnu tehniku bojenja jaja pomoću riže Popucana jaja Popucana jaja učinit će uskrsni doručak najzanimljivijim do sada

Sretan Uskrs! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju