Praline od pistacije i bijele čokolade – sastojci
- 200 g maslaca od pistacije
- 200 g bijele čokolade
- 100 g grubo mljevene pistacije
Praline od pistacija i bijele čokolade – sastojci
- Čokoladu natrgajte na kockice i stavite u manju zdjelu. Ubacite maslac od pistacija u zdjelu s čokoladom i polako topite na laganoj vatri uz redovito miješanje.
- Kada se maslac i čokolada sjedine, maknite s vatre i ohladite na sobnu temperaturu, a zatim ohlađenu smjesu prebacite u hladnjak na sat vremena da se stisne.
- Nakon hlađenja, malom žličicom grabite smjesu i oblikujte kuglice koje potom uvaljajte u mljevene pistacije.
- Kako vam se smjesa ne bi ljepila za ruke, lagano ih vlažite vodom tijekom postupka izrade. Praline možete stavljati u papirnate košarice, a čuvajte ih u hladnjaku, u posudi s poklopcem.
Ako tražite još ideja za jednostavne kolače, blagdanske slastice, klasične torte, pite, savijače i suhe kolačiće, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
U nastavku pronađite još recepata s pistacijama.