Pileća prsa imaju malo prirodne masnoće, pa ih je lako presušiti tijekom termičke obrade. Da biste spriječili taj scenarij, najbolje je piletinu nadjenuti punjenjem koje će mesu podariti sočnost, ali i dodatnu dimenziju okusa.
Isprobajte ovaj vrlo jednostavan, a ukusan recept za pileća prsa punjena sirom, pestom, špinatom i sušenim rajčicama, koji možete spremiti u svega pola sata.
Sastojci za punjena pileća prsa:
- 2 komada pilećih prsa
- 100 g naribane mozzarella
- 30 g pesta
- 15 g sušenih rajčica
- 15 g svježeg špinata
- 2 žlice pesta po želji
- 2 žlice sirnog namaza
- 1 češanj češnjaka
- sol po želji
- biljno ulje za prženje
Sastojci za pripremu punjenih pilećih prsa:
- Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
- Pileća prsa stavite na ravnu podlogu te ih pažljivo postrance zarežite malim nožem kako biste napravili džep za punjenje. Pripazite da ne razrežite piletinu do kraja.
- Začinite piletinu izvana i iznutra solju.
- U maloj posudi pomiješajte kupovni pesto s nasjeckanim češnjakom, sirnim namazom i naribanom mozzarellom. Upotrijebiti možete crveni ili zeleni pesto, ovisno o tome što imate kod kuće.
- Rasporedite smjesu u unutrašnjost dvaju pilećih prsa.
- Meso nadjenite i nasjeckanim sušenim rajčicama te listićima špinata.
- Ako smjesa ispada iz džepa piletine, meso "zatvorite" čačkalicom.
- Na tavi zagrijte ulje pa na njemu pržite piletinu dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko tri do četiri minute sa svake strane.
- Prebacite piletinu u prethodno zagrijanu pećnicu i nastavite peći oko 15 do 20 minuta dok unutrašnjost mesa ne dosegne 73 Celzijeva stupnja. Provjerite kuhinjskim termometrom.
- Poslužite meso toplo s prilogom po želji.
Isprobajte i ove recepte za ukusna jela s piletinom:
Dobar tek!