Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Moda & ljepota

Ne može sočnije od ovog! Recept za prefina pileća prsa punjena sirom

08. studenoga 2022 Piše Zadovoljna.hr
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Želite li relativno brz, a ukusan ručak, s piletinom ne možete pogriješiti. Pečenu piletinu možete poslužiti uz pire od krumpira, kuhanu tjesteninu ili rižu. Možete je dodati brojnim salatama te staviti čak i u sendvič.

Pileća prsa imaju malo prirodne masnoće, pa ih je lako presušiti tijekom termičke obrade. Da biste spriječili taj scenarij, najbolje je piletinu nadjenuti punjenjem koje će mesu podariti sočnost, ali i dodatnu dimenziju okusa.

Isprobajte ovaj vrlo jednostavan, a ukusan recept za pileća prsa punjena sirom, pestom, špinatom i sušenim rajčicama, koji možete spremiti u svega pola sata.

Sastojci za punjena pileća prsa:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 100 g naribane mozzarella
  • 30 g pesta
  • 15 g sušenih rajčica
  • 15 g svježeg špinata
  • 2 žlice pesta po želji
  • 2 žlice sirnog namaza
  • 1 češanj češnjaka
  • sol po želji
  • biljno ulje za prženje

Sastojci za pripremu punjenih pilećih prsa:

  1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.
  2. Pileća prsa stavite na ravnu podlogu te ih pažljivo postrance zarežite malim nožem kako biste napravili džep za punjenje. Pripazite da ne razrežite piletinu do kraja.
  3. Začinite piletinu izvana i iznutra solju.
  4. U maloj posudi pomiješajte kupovni pesto s nasjeckanim češnjakom, sirnim namazom i naribanom mozzarellom. Upotrijebiti možete crveni ili zeleni pesto, ovisno o tome što imate kod kuće.
  5. Rasporedite smjesu u unutrašnjost dvaju pilećih prsa.
  6. Meso nadjenite i nasjeckanim sušenim rajčicama te listićima špinata.
  7. Ako smjesa ispada iz džepa piletine, meso "zatvorite" čačkalicom.
  8. Na tavi zagrijte ulje pa na njemu pržite piletinu dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko tri do četiri minute sa svake strane.
  9. Prebacite piletinu u prethodno zagrijanu pećnicu i nastavite peći oko 15 do 20 minuta dok unutrašnjost mesa ne dosegne 73 Celzijeva stupnja. Provjerite kuhinjskim termometrom.
  10. Poslužite meso toplo s prilogom po želji.

Isprobajte i ove recepte za ukusna jela s piletinom:

Slika nije dostupna Brzi ručak: Recept za fino varivo koje puca od proteina

Slika nije dostupna Jeli bismo ih svaki dan: Najlakši recept za kremaste njoke s piletinom

Salata od tjestenine i piletine Recept za hladnu salatu s tjesteninom i piletinom koja se brzo priprema

Slika nije dostupna Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom  

Dobar tek!

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close