Iznenadite svoje ukućane efektnim blagdanskim kolačićima koji se tope u ustima, a sastoje se od finog keksa, ukusne čokoladne kreme i ružičastih puslica.

Da biste napravili ružičaste puslice s čokoladnom kremom i kokosom, potrebno je nešto vremena i truda, ali postupak je vrlo jednostavan.

Ovi kolačići izgledaju tako lijepo da ih možete i darovati za blagdane ili ih staviti u kakvu atraktivnu posudu te njima ukrasiti blagdanski stol.

Sastojci za podlogu:

  • 150 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 30 g naribanog kokosa
  • 1 jaje

Sastojci za puslice:

  • 130 g šećera
  • 30 g šećera u prahu
  • 4 bjelanjka
  • ružičasta prehrambena boja

Sastojci za kremu:

  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 150 g tamne čokolade
  • 90 g šećera
  • 60 g kakaa
  • naribani kokos za posipanje

Postupak za izradu ružičastih puslica Postupak za izradu ružičastih puslica (Foto: Profimedia)

Priprema - ružičaste puslice:

Za podlogu:

  1. Prosijajte brašno sa šećerom na radnu površinu. U sredini brašna napravite rupu pa u nju dodajte jaje, maslac narezan na kocke i naribani kokos. Umijesite čvrsto tijesto od svih sastojaka, omotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na oko sat vremena da se stisne.
  2. Ohlađeno tijesto razvucite na pobrašnjenoj površini pa čašom ili kalupom odrežite manje krugove. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite keksiće u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 12 minuta. Pustite da se ohlade.

Za puslice: 

  1. Pažljivo odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke spremite za neki drugi recept. U loncu na štednjaku zagrijte nešto vode pa na njega stavite vatrostalnu posudu s bjelanjcima i polovicom običnog šećera. Mutite bjelanjke i šećer na pari dok se šećer ne otopi.
  2. Smjesu potom prelijte u zdjelu od miksera, dodajte ostatak običnog šećera i miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Kada dobijete snijeg, umiješajte i šećer u prahu. Na kraju dodajte ružičastu prehrambenu boju po želji kako biste obojali dobiveni snijeg u željenu nijansu.
  3. Ružičasti snijeg stavite u slastičarsku vrećicu. Puslice istiskujte na pleh obložen papirom za pečenje. Promjer puslica neka bude otprilike sličan veličini ispečenih keksa. Puslice će zapravo biti poklopac za vaš kolačić.
  4. Pecite puslice 50 minuta na 100 Celzijevih stupnjeva. Isključite pećnicu, ali ih ostavite unutra i pustite da se osuše do kraja.

Postupak za izradu ružičastih puslica Postupak za izradu ružičastih puslica (Foto: Profimedia)

Za kremu:

  1. Zagrijte vrhnje za šlag zajedno sa šećerom i kakaom. Prelijte dobivenu smjesu preko komadića tamne čokolade. Miješajte dok se čokolada ne rastopi, a krema postane glatka i sjajna. Stavite čokoladnu kremu u hladnjak da se stisne.
  2. Kad se krema ohladi i stisne, izmiksajte je, prebacite u slastičarsku vrećicu i istiskujte na ohlađene keksiće. Poklopite kremu ohlađenim ispečenim puslicama, a rubove uvaljajte u naribani kokos. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke..

Poslužite odmah.

Dobar tek!

Postupak za izradu ružičastih puslica Postupak za izradu ružičastih puslica (Foto: Profimedia)

Inspirirajte se i ostalim receptima za slatke zalogaje:

Pavlova od jagode Pavlova torta: Recept za popularni hrskavi desert s jagodama Slika nije dostupna Jednostavnije nego što mislite: Recept za prefini desert s malinama i kremastim sirom Prhki kolačići s maslacom Savršeni uz kavu ili čaj: Recept za prhke uskrsne keksiće s maslacom Uskrsni linceri Jannette Razum Prhki linceri: Obični keksići u novom ruhu koji će danima zadržati svježinu Kokos gnijezda Njami! Recept za kokos gnijezda u koja idu i čokolada i keksi Čokoladna mileram torta Recept za čokoladnu mileram tortu koja osvaja na prvi zalogaj

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju