Recept za sangriju s jagodama na svom je blogu "220 stopinj poševno" objavila Urška Fartelj, a mi ga prenosimo u nastavku.
Sastojci za sanrgiju s jagodama su:
- rose, 0,75 l, ohlađen
- dvije do tri košarice jagoda
- 50 ml sirupa od jagoda
- 150 ml vode (ako želite da je napitak dodatno osvježavajući)
- svježa menta
- led
Priprema:
Jagode operite, uklonite peteljke i narežite ih.
U posudu stavite sirup od jagode. Ako nemate od jagode, može poslužiti i sirup od malina. Ako pak nemate nijedan sirup, ali imate puno jagoda, zgnječite košaricu jagoda i dodajte im tri žlice šećera u prahu. Kratko ih skuhajte, pasirajte i ohladite.
U sirup zatim dodajte jagode, malo svježe mente, led i ohlađeni rose. Po želji možete dodati i decilitar soka od naranče. Urška je koristila rose s aromom jagoda, brusnica i začina, što je napitak učinilo još boljim.
Sve sastojke dobro promiješajte, pričekajte 15 minuta da se okusi izmiješaju i servirajte.