Savijača sa šljivama
(Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana
Brza i slasna: Recept za savijaču sa šljivama zbog koje ćete još više žaliti za ljetom
04-09-2021
Piše
Zadovoljna.hr
Ljeto uskoro završava i polako nam servira posljednje sezonske voćke. Među njima su i šljive u kojima još uvijek možemo uživati i maksimalno ih iskoristiti. Danas vam donosimo recept za jednostavnu i ukusnu savijaču sa šljivama.
Sastojci za štrudlu (za tri savijače):
- 9 kora za savijače
- 1,5 kg šljiva
- 3 čaše jogurta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša šećera
- 1,5 čaša griza
- 1 prašak za pecivo
Savijača sa šljivama - priprema:
-
Šljive operite, prerežite i izvadite iz njih koštice pa zatim narežite na manje komade. Podijelite ih na tri dijela.
-
Jogurt i ulje pomiješajte, zatim dodajte preostale sastojke i dobro razradite kuhačom ili pjenjačom.
-
Uzmite tri kore. Prvu premažite s tri-četiri žlice nadjeva, stavite na nju drugu koru koju također premažite, pokrijte trećom korom na koju ćete staviti istu količinu nadjeva i zatim rasporediti trećinu pripremljenih šljiva. Pažljivo zarolajte i položite na protvan premazan uljem.
-
Ponovite isti postupak s preostalim korama, nadjevom i šljivama.
-
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta ili dok savijača ne dobije lijepu zlatnu boju. Nakon pečenja ostavite da se ohladi, narežite je i po želji posipajte šećerom u prahu.
Odličan recept!
Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti
Dašak visoke mode
Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena
zlata vrijedni
Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače
Dobar tek!
Inspirirajte se sotalim receptima za savijače:
Jednostavan recept za brzu savijaču s višnjama i grizom
Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo
Nikad dosta čokolade: Recept za kremastu savijaču koja je najbolja kad se radi večer prije
Za pola sata pripremite najfiniju lisnatu savijaču sa šunkom i sirom