Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Samo 52 kalorije, a jaaako fin: Recept za sladoled od samo dva sastojka

23-06-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako ste ljubitelj sladoleda i među onima ste koji bi ga za ljetnih vrućina mogli jesti svaki dan, a ipak ne želite pokvariti liniju, svakako isprobajte recept za sladoled od samo 52 kalorije. Brzo i jednostavno za napraviti, a bit će vrlo ukusan zdravi međuobrok.

Recept za fit sladoled na štapiću od samo dva sastojka na svom Instagram profilu podijelila je Petra Alpeza, trenerica fitnessa i savjetnica za zdravu prehranu koja je svojim pratiteljima inspiracija za zdravi život te na Instagramu dijeli razne recepte za zdrava i ukusna jela.

U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

Jedan sladoled po Petrinom receptu sadrži samo 52 kalorije pa u njemu možete uživati bez imalo grižnje savjeti.

Sastojci za četiri sladoleda:
- 1 manja banana (80 grama)
- 1 puding z’ bregov, okus vanilija (180 grama)

Sladoled od čokolade Pravo osvježenje: Čokoladni sladoled za čiju vam pripremu ne treba aparat

Sladoled od lubenice Pravo osvježenje: Sladoled od lubenice za koji vam trebaju dva sastojka

Postupak:
1. Sastojke stavite u blender i blendajte do kremaste teksture.
2. Smjesu raspodijelite u kalupe za sladoled i stavite na hlađenje najmanje tri do četiri sata, a najbolje preko noći.
3. Sladoled dekorirajte po želji, a Petra je koristila otopljenu čokoladu i malo šarenih mrvica za estetiku. Stavite još malo u zamrzivač i sladoled je gotov.

Možete koristiti i druge okuse pudinga te dodati sladilo ukoliko vam nije dovoljno slatko, savjetuje Petra Alpeza.

Dobar tek!