Blagdansko vrijeme uvijek zaokružimo kojim kilogramom viška, pa su zdrave prehrambene navike jedna od najčešćih novogodišnjih odluka.

Već smo naučili da stroge dijete nisu dobre za naš organizam, a nutricionisti su složni da bismo trebali stvoriti nove, zdravije navike, uz koje nećemo imati dojam da pazimo što jedemo. 

Kad govorimo o superhrani, u prošloj je godini celer bio jedna od namirnica koje su se ponajviše istaknule. On je poznat kao glavni čistač organizma, a pomaže i kod iskašljavanja uslijed prehlade i gripe, pa je savršena namirnica za hladne mjesece u godini.

Celer je vrijedni prirodni lijek, a njegove su najpoznatije blagodati snižavanje krvnog tlaka, smanjenje izlučivanja hormona stresa te pozitivan utjecaj na potenciju.

Osim toga, celer čuva naš vid, štiti od raka, odlična je pomoć pri mršavljenju, a djelotvoran je i kod kožnih te bubrežnih oboljenja.

Kako bismo tu vrijednu namirnicu uvrstili u svoju prehranu, pripremili smo odličan smoothie koji bismo trebali barem dva puta tjedno uvrstiti u prehranu.

Smoothie od celera toliko je ukusan da ćete ga moći uvaliti i mališanima, a u nastavku možete pročitati jednostavni recept za zdravi početak dana. 

Smoothie od celera – sastojci:

  • 4 štapića celera
  • 1 velika zelena jabuka
  • 1 banana
  • 1/2 čajne žličice nasjeckanog đumbira
  • 2 šalice baby špinata
  • 1/2 šalice vode
  • nekoliko kockica leda
  • 2 žlice limunova soka

Smoothie od celera – priprema:

  • Nasjeckajte sve sastojke i stavite ih u blender. Miksajte sve dok ne dobijete glatku, kompaktnu i pjenastu smjesu. Popijte ujutro na prazan želudac ili tijekom dana kao međuobrok.

Savjet: Celer možete kombinirati i s nekim drugim namirnicama, poput mrkve, bobičastog voća ili ananasa. Odličan je za veliki odmor ili ponijeti na posao i dugo će vas držati sitima. 

U nastavku pročitajte još recepata za zdrave napitke koji će momentalno popraviti raspoloženje, a dugotrajno zdravlje. 

Slika nije dostupna Olakšajte si: Tri napitka koja će olakšati probavu i "ispuhati" trbuh

Slika nije dostupna Zelena bomba: Napitak za kožu kao iz Photoshopa

Zeleni napitak Napitak boginja: Bomba u čaši koja tjera bolesti i lošu vibru

Smoothie od banane i avokada Za krizne situacije: Napitak koji će vas spasiti od izleta u pekaru

Smmothie može biti odličan saveznik u borbi s kilometrima Saveznik u mršavljenju: Recept za zdravi napitak koji pomaže izravnati trbuščić

Uživajte u zdravim napitcima! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju