Bilo da dolazi u obliku pečenja, u tortilji, u slasnom umaku s tjesteninom ili pireom od krumpira, ili pak u nekoj zdravoj varijanti s rižom – pileća prsa su ručak s kojim se ne može pogriješiti.

U nastavu možete pronaći recept za takozvanu hasselback piletinu, posebnu zbog nevjerojatne sočnosti. Za pripremu ove piletine treba najviše 15 minuta, većinu posla odradi pećnica, a na vama je samo uživati u fantastičnom okusu.

Punjena piletina – sastojci:

  • Pileća prsa, dvije polovice
  • 50 g svježeg špinata
  • 50 g riccota sira
  • 100 g ribane gaude
  • Sol, papar, češnjak u prahu
  • Maslinovo ulje

Punjena piletina – priprema:

  1. Na malo maslinova ulja pirjati sitno nasjeckan špinat. Nakon tri minute dodati riccotta sir te začine. Ostaviti smjesu da se malo prohladi.
  2. Duž cijele polovice pilećih prsa izrezati proreze, u razmaku od otprilike jedan centimetar, pritom pazeći da ne prerežete meso do kraja. Kako biste lakše prerezali piletinu, možete je staviti između dvije drvene drške i rezati tek dok nož ne dodirne dršku, tako da dno piletine ostane u komadu.
  3. Zarezanu piletinu posložiti na pleh obložen papirom za pečenje pa u svaki jarak dodati mješavinu riccotte i špinata.
  4. Premazati maslinovim ulje, prekriti obilno naribanim sirom peći oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  5. Poslužiti toplo uz omiljeni prilog.

Hasselback piletina Postupak rezananja i punjenja piletine (Foto: Shutterstock)

Ako vas je oduševio ovaj jednostavni recept, još sličnih ideja možete pronaći u nastavku: 

Pileća piccata Pileća prsa na naglo s divnim umakom koji se radi od samo četiri sastojka Recept za zapečenu piletinu Recept za zapečenu piletinu koja se topi u ustima zbog tako dobrog umaka od sira Pileće rolice s tikvicama i sirom Recept za pileće rolice s tikvicama i sirom hrskave izvana, a mekane i sočne iznutra Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom Korejska pržena piletina I sočna i hrskava! Recept za prženu piletinu koju morate probati barem jednom u životu Punjena pileća prsa Ne može sočnije od ovog! Recept za prefina pileća prsa punjena sirom Slika nije dostupna Brzi ručak: Recept za fino varivo koje puca od proteina Kremasti njoki s piletinom Jeli bismo ih svaki dan: Najlakši recept za kremaste njoke s piletinom

Dobar tek! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju