U nastavu možete pronaći recept za takozvanu hasselback piletinu, posebnu zbog nevjerojatne sočnosti. Za pripremu ove piletine treba najviše 15 minuta, većinu posla odradi pećnica, a na vama je samo uživati u fantastičnom okusu.
Punjena piletina – sastojci:
- Pileća prsa, dvije polovice
- 50 g svježeg špinata
- 50 g riccota sira
- 100 g ribane gaude
- Sol, papar, češnjak u prahu
- Maslinovo ulje
Punjena piletina – priprema:
- Na malo maslinova ulja pirjati sitno nasjeckan špinat. Nakon tri minute dodati riccotta sir te začine. Ostaviti smjesu da se malo prohladi.
- Duž cijele polovice pilećih prsa izrezati proreze, u razmaku od otprilike jedan centimetar, pritom pazeći da ne prerežete meso do kraja. Kako biste lakše prerezali piletinu, možete je staviti između dvije drvene drške i rezati tek dok nož ne dodirne dršku, tako da dno piletine ostane u komadu.
- Zarezanu piletinu posložiti na pleh obložen papirom za pečenje pa u svaki jarak dodati mješavinu riccotte i špinata.
- Premazati maslinovim ulje, prekriti obilno naribanim sirom peći oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
- Poslužiti toplo uz omiljeni prilog.
Postupak rezananja i punjenja piletine (Foto: Shutterstock)
Ako vas je oduševio ovaj jednostavni recept, još sličnih ideja možete pronaći u nastavku:
Dobar tek!