Jedino nas toplinski valovi tijekom ljeta mogu spriječiti da ispečemo dobru staru štrudlu od višanja. Srećom, ovaj vikend stiglo nam je privremeno zahlađenje pa je sada pravi trenutak da upalimo pećnicu i zarolamo ukusnu štrudlu.

SASTOJCI ZA ŠTRUDLU OD VIŠANJA:

- 700 grama otkoštenih višanja
- 8 kora za savijače
- 1 mala žlica cimeta
- 100 grama mljevenih badema
- 100 grama šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka

Štrudla od jabuka Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

Bučnica Bučnica: Domaći recept za netipični desert koji može zamijeniti ručak

PRIPREMA ŠTRUDLE OD VIŠANJA:

1. Pripremite oko 700 grama očišćenih višanja. Ako nemate svježe, iskoristite višnje iz kompota koje prethodno dobro ocijedite u cjedilu. Ubacite višnje u posudu, ubacite šećer, cimet i bademe te sve dobro promiješajte.

2. Pomiješajte ulje i mlijeko. Uzmite dvije kore i gornju koru premažite tom mješavinom mješavinom, rasporedite po njoj par žlica višanja, zatim zarolajte i pažljivo položite u protvan premazan masnoćom. Na isti način iskoristite preostale kore.

3. Kada su sve zarolane, prelijte ostatkom mješavine ulja i mlijeka te stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite između 30 i 40 minuta tj. sve dok štrudla ne postane zlatnožuta. Ohlađenu štrudlu po odabiru možete posipati šećerom u prahu.

Dobar tek!

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju