Ovaj ručak je gotov za pola sata, a oduševit će i male i velike. Recept je u nastavku.
Taquitosi s piletinom - sastojci:
- Tortilje (po mogućnosti veće)
- Piletina (pileći file narezan na prutiće)
- Ribani sir po izboru (gauda, cheddar, mozzarella)
Taquitosi s piletinom - priprema:
- Tortilje narežite na četvrtine (svaku tortilju na 4 trokuta).
- Na širi dio svakog trokuta stavite malo ribanog sira i jedan prutić piletine koju ste prethodno začinili po želji.
- Zarolajte svaki trokutić čvrsto u oblik malog takitosa.
- Pecite ih u tavi na malo ulja dok ne dobiju zlatno-smeđu, hrskavu koricu, ili ih ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva dok ne porumene.
- Poslužite toplo, uz umak po želji – npr. ljuti umak, salsu, vrhnje, majonezu ili kombinaciju.
Dobar tek!
Provjerite i naš recept za domaće tortilje - sto puta bolje od kupovnih.
Pogledajte još jedan recept za tortilje koji je zaludio društvene mreže, a u nastavku možete pronaći još ideja za brzinski ručak.

Dobar tek!