Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Gotova za 15 minuta: Tjestenina s brokulom i limunom idealna za vrućine

06-07-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Vremenska prognoza opet najavljuje vrućine, a kada temperature prijeđu 30 stupnjeva, vrijeme provedeno ispred štednjaka želimo svesti na minimum. Stoga svaka ideja za brzi i hranjivi ručak dobro dođe, a jedan je od prijedloga tjestenina s brokulom i limunom gotova za 15 minuta.

 Sastojci (za 4 porcije):
0,5 kg kratke tjestenine po želji
2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
1 žlica nezasoljenog maslaca
0,5 kg brokule, grubo nasjeckane
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
naribana korica i sok od 1 limuna
120 ml tučenog slatkog vrhnja
45 grama ribanog parmezana
košer sol i svježe mljeveni crni papar
65 g pinjola
3 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Zapečena tjestenina s kobasicama Kad ne znate što kuhati: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama

Zapečena carbonara Recept za tako sočnu zapečenu carbonaru koja u trenu nestaje s tanjura

Postupak:
1. U kipuću zasoljenu vodu stavite tjesteninu i kuhajte prema uputama na ambalaži dok ne postane al dente.

2. Dok se tjestenina kuha, zagrijte maslinovo ulje i maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte brokulu i pržite dok ne pusti miris, oko pet minuta. Dodajte češnjak, limunovu koricu i sok te pržite dok sastojci ne puste miris, oko jedne minute.

3. Umiješajte tučeno vrhnje i pustite da zakipi, i dalje na srednje jakoj vatri. Dodajte parmezan.

4. Procijedite tjesteninu i dodajte je umaku, dobro miješajući da se sve prožme. Začinite sa soli i paprom. Ukrasite s pinjolima i bosiljkom.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još