Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Ručak za 20-ak kuna: Recept za finu tjesteninu punu proteina

12-01-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Većina žena obožava ukusna jela oko kojih se ne mora previše truditi. Tjestenina s umakom od rajčice, lećom i povrćem jedan je od takvih recepata.

Ne samo da ćete uštedjeti vrijeme na kuhanju, već i na pranju suđa s obzirom na to da se sve termički obrađuje u jednom loncu.

U trendu Kolači u staklenci Suhi, sitni, prefini Planirate peći kolače za vikend? Ovi kolači mogu stajati sve do Božića, imamo 20 recepata Severina ponovno modno oduševljava Savršen spoj Kad vidite kakvu suknju Severina nosi zimi, znat ćete da ste je s razlogom proglasile kraljicom stila Zagrebački street style u minici i efektnim čizmama - 5 Žena sa stilom Crnka iz Zagreba u potpuno crnoj kombinaciji koja je tip-top, no čizme su glavni adut

Leća je izvrstan izvor bjelančevina biljnog porijekla te će se vrlo lijepo sljubiti s tjesteninom i umakom od rajčice.

Sastojci za tjesteninu s lećom:

  • 700 ml pasirane rajčice
  • 500 ml vode
  • 300 g sušene tjestenine po želji
  • 200 g sušene crvene leće
  • 1 paprika
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • 1 povrtna kocka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica mediteranske začinske mješavine
  • ½ čajne žličice čilija u prahu
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pirjanje

Gulaš Bez grama brašna: Proteinski trik za zgušnjavanje juha i variva za manje od pet kuna

Priprema:

  1. U veći lonac dodajte malo ulja pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk, češnjak, papriku i mrkvu.
  2. Dodajte začine i sve zajedno pirjajte nekoliko minuta.
  3. Podlijte vodom i pireom od rajčice, ubacite povrtnu kocku, sušenu tjesteninu i crvenu leću pa djelomično pokrijte poklopcem.
  4. Kuhajte sve zajedno oko 10 do 15 minuta uz povremeno miješanje dok se tjestenina i leća ne skuhaju do kraja.
  5. Provjerite je li tjestenina dobro začinjena te je poslužite toplu. Dobar tek!

Slika nije dostupna Ručak za 15-ak kuna: Recept za ukusno varivo puno proteina

Savjet plus:

Za ovaj recept možete iskoristiti i zelenu ili smeđu leću. Pripazite samo da stavite već kuhanu leću u jelo jer ove vrste leće iziskuju dužu termičku obradu te ih nije poželjno kuhati zajedno s tjesteninom.

Ako vam je pasirana rajčica kisela, taj okus možete neutralizirati s malo sode bikarbone ili žličicom običnog šećera.

Ovaj je recept idealan za trošenje svježih namirnica pri kraju roka valjanosti. Možete dodati i nasjeckane tikvice, patlidžane, gljive i drugo povrće koje treba što prije potrošiti.

Pročitaj još
Pročitaj još