Isprobajte kremastu tjesteninu u umaku od paprike koja se sprema u kratkom vremenu od tek nekoliko svakodnevnih namirnica.
Sastojke za umak prvo prepirjajte na nešto domaćeg maslinovog ulja, a onda smućkajte u fin umak uz pomoću blendera ili sjeckalice za povrće. Ako ne podnosite ljutu hranu, nemojte stavljati čili papričicu u umak već je zamijenite s nešto crvene paprike u prahu.
Ako želite povećati proteinsku vrijednost jela, umjesto pšenične tjestenine upotrijebite onu od slanutka ili leće koja obiluje bjelančevinama.
Sastojci za tjesteninu u umaku od paprike:
- 400 g sušene tjestenine po želji
- 400 ml vrhnja za kuhanje
- 2 velike crvene paprike
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 luk
- 1 čili papričica
- 1-2 žlice ekstrakta rajčice
- 1 žlica maslaca
- maslinovo ulje
- sol i papar po želji
- naribani sir za posluživanje
Priprema tjestenine u umaku od paprike:
- Papriku operite, očistite i narežite na tanke trake. Očistite i luk i narežite na trake.
- Na malo maslinova ulja prepirjajte papriku i luk dok ne omekšaju i ne počinju dobivati zlatno-smeđu boju po rubovima. Posolite i popaprite po želji.
- U tavu s povrćem dodajte i nasjeckani češnjak te čili papričicu (ako koristite) te pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
- Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte. Pirjate oko jedne minute.
- Pažljivo prebacite vruće pirjano povrće u dobar blender ili sjeckalicu povrća. Dodajte vrhnje za kuhanje i pulsirajte dok ne dobijete glatki umak.
- Stavite kuhati tjesteninu u vruću vodu prema uputama na pakiranju proizvoda.
- Vratite umak u tavu i dodajte žlicu maslaca. Miješajte dok se maslac ne rastopi.
- U umak dodajte tjesteninu kuhanu al dente i nešto vode u kojoj se kuhala tjestenina. Miješajte sve zajedno dok se okusi ne sljube, a umak ne zalijepi za tjesteninu. Posolite i popaprite po potrebi.
- Poslužite odmah s naribanim sirom po želji i sezonskom salatom.
Isprobajte i ove recepte od tjestenine:
Dobar tek!